Steeds met andere bedrijven actief 

De onuitroeibare advertentiefraude van Johann Stuut

Toch probeert MKB Nederland er een eind aan te maken.

Gelezen: MKB Nederland, eerder Emerce.nl

MKB-Nederland spant een rechtszaak aan tegen drie bedrijven die ze verdenkt van acquisitiefraude met advertentiecontracten: Holland Internet Group, Telefoongids.com en Infosite.

De drie bv’s zijn voortgekomen uit het vroegere Website Services, dat eigendom is van de Groninger Johann Stuut (Johan Stuut). Hij is eerder aangeklaagd met Telemarketing Account. De bedrijven van Johann Stuut, die in het verleden opereerden vanuit panden aan de Osloweg in Groningen en het Beneden Oosterdiep in Veendam, zijn al ruim dertig jaar lang het onderwerp van negatieve publicaties.

Het gaat om een aantal sluwe manieren om bedrijven advertentiecontracten aan te smeren waarvoor geen overeenkomst is aangegaan. Bedrijven zitten er vaak jaren aan vast. Beduvelde ondernemers krijgen vrijwel altijd ongelijk van de rechter daar deze kijkt naar een contract dat ze hebben ondertekend, via de fax verzonden.

Slachtoffers kunnen zich melden opFraudemeldpunt.nl en Ikbenmisleid.nl. Stuut zelf heeft de meldpunten Fraudemeldpunt.com, Advertentiefraude.nl en Acquisitiefraude.nl.

Zie voor slachtoffers deze Facebookpagina.

 • Reacties

 • nathan | 17/07/11 om 23:35

  Aan wiens praktijken niemand een eind probeert te maken zijn die van drs Paul Smits, algemeen directeur van het Maasstad Ziekenhuis.
  Tegenwoordig haalt deze best betaalde ziekenhuisdirecteur van Nederland met Eur 390.000 per jaar, het nieuws met het onder het tapijt schuiven van de niet te bestrijden infecties in zijn ziekenhuis. In zijn ziekenhuis is bij 21 doden op de intensive care afdeling deze infectie geconstateerd.
  Er zijn er waarschijnlijk veel meer gelet op de praktijk in zijn vorige ziekenhuis.
  Daarvoor was daar de affaire met niet goed schoongemaakte apparatuur voor endoscopie. Ook weer een akkevietje waarvoor deze directeur verantwoordelijk was. Meer dan 700 patiënten moesten worden teruggeroepen voor controle op hepatitus B en C besmetting.
  Maar dat is niet alles. Hij probeerde ook een groot aantal sterfgevallen niet onder het tapijt maar op het conto van een verpleegster te plaatsen. Het was hem bijna gelukt.
  Zij werd tot een levenslange gevangenis plus TBS veroordeeld voor 7 waanmoorden.
  Haar naam? LUCIA de B. Bijna overleed zij aan de gevolgen van een beroerte. In dat geval waren die sterfgevallen als moorden op haar conto blijven staan.
  Echter dankzij de onvermoeibare arts Metta de Noo en vele andere academici, w.o. een Nobelprijswinnaar in de theoretische natuurkunde werd zij uiteindelijk op 4? april 2010 vrijgesproken. Hoe het met haar gaat? Wij denken dat zij, ondertussen bekend als Lucia de Berk, nu de bekende terugslag heeft. Hopelijk gaat dat voor deze puike ex-verpleegkundige over.
  Hoe het met drs. Paul Smits gaat? Wel laatst heeft hij een interview gegeven en gezegd dat als zo’n zaak zich weer zou voordoen hij weer aangifte zou doen, zie http://www.skipr.nl/artikelen/id259-paul-smits-als-je-iets-ziet-dat-niet-klopt-moet-je-ingrijpen-.html

  Gaat u gerust naar het Maasstad Ziekenhuis. U wordt dan bediend door de best betaalde ziekenhuisdirecteur, die geen lessen trekt uit het spoor van ellende dat hij bij andere mensen achterlaat.
  Hoera voor Paultje, de gewezen neuroloog in opleiding.

 • anoniem | 21/07/11 om 07:37

  Natan,

  Hoe zit het met die chirurg uit het Rode Kruis Ziekenhuis die in een veel eerder stadium een overlijden van een bejaarde had laten onderzoeken?

  http://vorige.nrc.nl/nieuwsthema/luciadeb/article1623553.ece/Lucia_laadde_verdenkingen_zelf_op_zich

 • Hans | 24/07/11 om 19:56

  Een einde maken aan Johans smerige praktijken? Heel simpel nl als er er in bent getuind bij die smeerlap dan breng je de verschuldigde centjes gewoon persoonlijk bij ‘ons aller’ Johan. Neem een paar vrienden mee om gelijk even te praten over de geleverde prestaties van ”onze’ Johan. En verdomd, opeens ontslaat ‘onze’ Johan je van alle verplichtingen. Moraal van het verhaal, gewoon ietsje brutaler zijn zonder de wet uit het oog te verliezen. En dan wordt het kwaad vanzelf efficiënt uitgeroeid.

 • Els Prins | 05/06/12 om 08:59

  Acquisitie/advertentiefraude, spookfacturen
  Er zijn enkele honderden “bedrijven” die zich bezighouden met het verkopen van lege dozen en knollen voor citroenen.
  Dagelijk ontvangen VNO-NCW en MKB-Nederland ca. 25 vragen en klachten. Politie en OM doen er niets tegen dus oppassen en er niet intrappen is de beste manier om de 400.000.000 euro die er jaarlijks aan verloren gaan terug te dringen en in de zak van echte ondernemers te houden.

  a) controleer elke factuur, vergelijk de naam met die op de spookfactuurlijst van Steunpunt Acquisitiefraude (fraudemeldpunt.nl)

  b) er zijn de afgelopen weken ook valse facturen gemeld, facturen waar niet in de kleine letters staat dat het een aanbod is en die er dus – ook als ze goed gelezen worden – toch uitzien als echte factuur!

  c) wordt u gebeld over “verlenging contract” of juist “opzegging contract”, goed doel, (gemeente)gids etc…? En kent u de organisatie niet of kunt u zich niet echt herinneren er ooit zaken mee te hebben gedaan? Zeg alleen “geen interesse, alleen via de post” en hang op. De fraudeurs die met 1) telefonische benadering en 2) bevestigingsfaxfax of mail werken nemen het gesprek op en plakken/knippen levert “bewijs”.

  d) Misleid en handtekening gezet of zomaar toch een factuur ontvangen? Doe ALTIJD aangifte van “bewuste misleiding”(staat in het wetboek van strafrecht) en vraag advies bij Steunpunt Acquisitiefraude (SAF, fraudemeldpunt.nl). Met de aangifte staat u sterker.

  Advies: betaal absoluut niet en laat dat duidelijk merken. Hoe bozer en standvastiger u reageert, hoe eerder de fraudeur een volgend slachtoffer opzoekt. Dreigen ze met incasso? Aangifte doen van bedreiging en advies vragen bij SAF (als u dat al niet had gedaan!)

  Wie betaalt komt op de “sukkellijst” en wordt gegarandeerd weer benaderd, en meestal nog onbeschofter dan de eerste keer. U bent dan immers een makkelijk slachtoffer….

  Hoe ik dit weet? Uit de vele honderden gesprekken die ik – als secretaris criminaliteit bij VNO-NCW/MKB-Nederland – had met gedupeerden die ons bellen om advies.
  Twijfel? zie fraudemeldpunt.nl of fraudehelpdesk.nl, de enige twee betrouwbare sites/organisaties. Alle andere zijn in andere handen (zie ook eerder commentaar hierboven)
  Overigens zijn naast ondernemers ook stichtingen en verenigingen doelwit van deze groep oplichters.

  Els Prins
  secretaris criminaliteit
  VNO-NCW / MKB-Nederland

 • NoReply | 10/05/13 om 02:19

  Sommige mensen laten me lachen zoals die van Hans, langs gaan met vrienden om je gelijk te halen? Ik ken Stuut persoonlijk en langs gaan met vrienden zet geen zoden aan de dijk of het moeten al de zoden zijn van je toekomstige graf. Stuut is geen bange jongen en zijn vrienden ook niet, waar hij vroeger als 18 jarige vrij verlegen was is hij nu een geharde zakenman annex crimineel die niet onder de indruk raakt van een hoop geblaas.

  Let wel, ik praat het niet goed wat hij door hoor maar jij als gehaaide zakenman laat je belazeren en tekent een contract zonder er ook maar over na te denken wat je eigenlijk hebt getekend, aangezien het contract rechtsgeldig is ben je betaal plichtig mocht de tegenpartij zijn deel van het contract niet nakomen kun je naar de rechter. Als jij dan al een paar keer niet betaald hebt krijg je de deksel op de neus.

  Tekenen van contracten voor schimmige zaken is echt eigenschuld, beter opletten wat je moet tekenen zou dit soort zaken voorkomen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen