CNV-voorzitter gaf zichzelf een forse loonsverhoging 

Jaap Smit hielp slachtoffers

Toch? Of vooral zichzelf?

Je bent maatschappelijk zeer betrokken, mijnheer Smit, dus werd je voorzitter van Slachtofferhulp alvorens de Vakcentrale CNV te gaan leiden, de Christelijke vakbond. De juiste achergrond, theoloog, ex-predikant.

Slachtofferhulp zit aan de grond na het uitteren van het eigen vermogen. “De personeelskosten bij Slachtofferhulp zijn de laatste jaren sterk gestegen. De loonkosten namen tussen 2006 en 2010 met 12 procent toe. De beloning van Smit steeg met 17 procent, tot ruim 136.000 euro. Zijn opvolger verdient 112.000 euro…”

“Smit wilde slachtofferhulp in Europa op de kaart zetten. Hij was jarenlang president van de Europese brancheorganisatie, die kantoor houdt bij Slachtofferhulp Nederland. Hij had megalomane trekjes, vertellen voormalig medewerkers die anoniem willen blijven. In interviews noemt de toenmalig directeur Slachtofferhulp Nederland „een volwaardige partner van politie en justitie in de strafrechtketen”.

Hoeveel geld er precies waarheen gaat bij Slachtofferhulp is onbekend. “Het systeem was niet waterdicht.”, aldus huidig directeur Harry Crielaars

Smit noemt de geldzorgen ‘een volslagen verrassing’.

 • Reacties

 • Vroon | 10/07/11 om 18:41

  Slachtofferhulp en christenen. Is zakken vullen en zakken legen, al naar gelang behoefte uiteraard. Die van de hulpverlener dan wel te verstaan.

 • Wim Hohage | 12/07/11 om 20:53

  “Smit noemt de geldzorgen een volslagen verrassing”. Maar hij had toch de leiding over dit zooitje? Keek hij nooit eens de boeken in? Was er geen boekhouder? Of ging alles op aan het extreme salaris van de theoloog, ex-predikant? Wat zal zijn god daar nu van zeggen? Wat verdiende je eigenlijk als theoloog, ex-predikant, Smit? Vuile zakkenvuller!!!

 • Mike de Groot | 22/10/18 om 23:50

  Allereerst heeft Slachtofferhulp geen toegevoegde waarde en spreek uit ervaring als letselschade slachtoffer. En met mij meerdere lotgenoten.
  Verder is de gehele letselschade slachtoffer “hulp” één grote leugen, omdat de zogenaamde professionals zich rijk stelen over de hoofden van letselschade slachtoffers, waarbij de slachtoffers het nakijken hebben zonder schadevergoeding.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen