Weer een bizarre episode in hete kwestie 

Rechters kort van geheugen in Chipsholzaak

Tegenstrijdige verklaringen over overplaatsing in 2006.

Gelezen: NRC, ANP

In de Chipshol-affaire gingen twee voormalige rechters, Hans Westenberg en Pieter Kalbfleisch al onderuit. Er volgt nog meer.

De Haarlemse rechter Nol Monster bepaalde in 2005 dat Chipshol een schadevergoeding moest betalen. Hij en twee collega’s werden in 2007 plots vervangen toen ze de hoogte van de vergoeding moesten vaststellen.

Een trio onder leiding van Douwe Ruitinga stelde de schade op 16,5 miljoen, terwijl Chipshol die op 97,5 miljoen euro becijferde. Vier jaar later zijn er getuigenverhoren.

Monster zei dat in een normaal rouleringscircuit van civiel – naar strafrecht moest overstappen en dat hij Douwe Ruitinga vroeg om ‘Chipshol’ af te wikkelen. Die stemde toe.

Ruitinga zelf beweert niet met Monster over de zaak te hebben gesproken, maar plots de stukken over de zaak in zijn postbak te hebben gevonden.

En er is verwarring of al dan niet iedereen mee deed in roulering. President te Haarlem Frits Bakker (foto) zei van wel.

  • Reacties

  • Niquote | 06/07/11 om 09:20

    Nu Wilders is vrijgesproken, deugt de rechtspraak vanzelfsprekend weer. Althans, hem zul je daarover niet meer horen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen