Rechtbank Amsterdam gebiedt rectificatie 

Meineedbeschuldiging Renault Nederland

Ex-Renault-baas Martin Hegeman ten onrechte beschuldigd, vindt rechter.

Gelezen: Automotive

Het ging om dit artikel:

“Ex-Renault-dealer Hans Udo heeft bij de politie in Den Bosch aangifte gedaan tegen Martin Hegeman, de huidige verkoopdirecteur van Mercedes Benz Nederland. Udo beschuldigt Hegeman ervan als getuige meineed te hebben gepleegd in een rechtszaak van Udo tegen Renault Nederland. Hegeman was destijds verkoopdirecteur bij Renault en verantwoordelijk voor de opzegging van het dealercontract van Udo in 2002…

In mei 2002 vonden onderhandelingen plaats over de verkoop van het dealerschap van Udo aan collega-dealer Kerkhof & Visscher (VKV). “Deze onderhandelingen verliepen moeizaam”, aldus Hans Udo. “De dag voor de laatste poging om tot een akkoord te komen, kreeg ik een opzeggingsbrief binnen van Renault Nederland. Een duidelijke poging om mij onder druk te zetten.”

Tijdens een getuigenverhoor ontkende Hegeman onder ede dat hij van de gesprekken wist. “Dit is in tegenspraak met wat andere getuigen verklaard hebben. De rechter heeft daarom expliciet aan Hegeman gevraagd of hij bij zijn woorden bleef. Dat bleef hij en daarmee was de meineed een feit”, aldus Udo.”

Tot zover het gewraakte artikel. Geen meineed volgens de rechtbank, maar Peter Roosendaal, de advocaat van Udo, denkt aan hoger beroep. Hegeman werd bijgestaan door Bas le Poole.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen