Nep-actievoerder en journalist 

AIVD-infiltrant Paul Kraaijer

Journalistenbond en SP kunnen er niet tegen gefopt te zijn.

Gezien/Gelezen: Telegraaf, Nieuwsuur

Paul Kraaijer (50) infiltreerde bijna 25 jaar dat hij voor de inlichtingendiensten AIVD en (voorganger) BVD in extreemlinkse organisaties door zich voor te doen als journalist van onder meer het dagblad Trouw.

Zo kreeg hij in 2003 toegang tot antiglobalisten bij de G8-top in Frankrijk en won het vertrouwen van Peter Janssen, dierenactivist (‘vegan streaker’) die hij een door de AIVD voor aftappen ingerichte laptop cadeau deed. Hij richtte zelf de afdelin Zwolle van de Antifascistische Actie (AFA) op en werd landelijk woordvoerder van de AFA, later ook actief voor de Anti Dierproeven Coalitie (ADC). In Reporter van de KRO trad hij op om over extreemrechts te klagen.

In augustus 2010 verliet hij de AIVD, emigreerde naar Suriname en werkte voor het Surinaamse opinieblad Parbode en de website SuperSuriname. Bij beide is hij dit weekend ontslagen. Weblog Kraaijer schrijft erop los heeft de maker verwijderd.

In plaatsan deze beroepsleugenaar te eren voor zijn vakbekwaamheid, en schaamte bij de gefopte clubs en media heerst er verontwaardiging. Journalistenbond NVJ en politieke partij SP willen ‘opheldering’, de zeurpietjes.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen