Rik van den Boog en Uri Coronel over: 

Johan Cruijff en De Telegraaf

Columns van Jaap de Groot (foto) en Johan Cruijff om de Ajax-leiding aan te vallen namen het met de waarheid niet zo nauw.

Bron: Volkskrant 1 juni 2011

Uit een interview door Charles Bromet en Willem Vissers met Rik van den Boog en Uri Coronel, scheidend Ajax-directeur en voorzitter:

Van den Boog: ”De Telegraaf is een actiekrant geworden. Zo hebben ze Wilders gebouwd. Dat zijn psychologische processen. Daarmee moet je kunnen leven. Wat moet je nog, als er voor de vierde keer iets staat wat niet waar is? We hebben zó’n stapel van gelogen stukken.”

Coronel: ‘Veertig columns of andere artikelen hebben we geteld waarin echte onzin staat. Dat Van den Boog zijn bonus is beïnvloed door de transfer van Suarez, bijvoorbeeld….Zijn bonus werd alleen bepaald door het operationele resultaat, niet door transfers, en bedraagt maximaal twee maandsalarissen. Dat zijn geen tonnen.

Ze schrijven dat ik de telefoongesprekken van voormalig directeur Fontein heb laten natrekken. Maar toen de heer Fontein hier werkte, was de heer Coronel helemaal niet in dienst. Als je ze dat dan vertelt, zeggen ze: ja, het was niet zo bedoeld.”

Van den Boog: “Alle rechtszaken rond TEG (de failliet gegane Entertainment Group rond Marco Borsato, waarvan Van den Boog mede-aandeelhouder was, red.) zijn gewonnen. Er is een moment geweest dat ik dacht: dit is lachwekkend aan het worden.”

  • Reacties

  • Niquote | 04/06/11 om 23:49

    Tja Peter, de roots van deze krant verloochenen zich niet en zoals Van den Boog terecht de vergelijking met Wilders trekt, wij zullen een wakker Nederland moeten blijven om deze griezelige propaganda machine door te prikken. Evenals Wilders weet dit KOPPENVOD precies wat het gesundes Volksempfinden is dan wel te propageren. Zoals vriendjespolitiek staat tot fraude, staat populisme tot fascisme en verstaan ze daar onder vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van het uiten van hun mening. En wel uitsluitend die.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen