Bye bye Calgon?

Britse consumentenblad Which? legt bijl aan de wortel van de reclame van de ontkalkingsboer.

Gelezen: The Guardian

Calgon.nl komt uit bij producent Reckitt Benckiser, die al een plek verwierf op Leugens.nl, met een verloren rechtszaak tegen Unilever.

Nu is de wasmiddelenfabrikant weer de klos met een klacht van de machtige Britse consumentenclub Which die een klacht indient bij de Britse reclamewaakhond Advertising Standards Authority over Calgon.

Daarmee wordt volgens Which? de valse claim gemaakt dat ze met beperking van kalkafzetting in wasmachines de levensduur van de apparaten verlengt.

Niet waar, zegt Which? naar aanleiding van onderzoek. Onderzoekers vonden na drie jaar testen geen enkel bewijs dat wasmachines zonder Calgon eerder naar de schroothoop kunnen.

Een huishouden geeft over de levensduur van een machine wel snel meer dan 300 euro uit aan Calgon. Beter in je zak houden, vindt Which?

  • Reacties

  • henk nieborg | 13/12/18 om 19:20

    we hebben korte tijd calgon gebruikt.

    er kwam in de wasmachine een behoorlijke hoeveelheid korrelachtige troep in de kuip. Als dat de levensduur van de wasmachine verlengen kan…….
    tWas wel een rotzooi. wer zijn ermee gestopt. Dat er later een steunpoot van de motor afbrak heeft calgon niet kuinnen verhelpen. Kortom calgon is lis en b………

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen