Fred Teeven weer in de bocht 

Godslastering blijft verboden

VVD prijst de heere die in al zijn almacht met de SGP het kabinet een meerderheid in de Eerste Kamer bezorgde.

De VVD heeft de handtekening ingetrokken onder het wetsvoorstel om het verbod op godslastering te schrappen. De reden: de SGP steunt de regeringscoalitie in de Eerste Kamer. In ruil ervoor moet dat wetsvoorstel van tafel.
VVD, CDA en PVV hebben samen 37 van de 75 zetels in de senaat behaald. De SGP zorgt met gedoogsteun voor de meerderheid.

Het schrappen van het verbod op godslastering uit het wetboek van strafrecht staat in een initiatiefwetsvoorstel dat in 2009 werd gelanceerd door de Kamerleden Fred Teeven (VVD), Boris van der Ham (D66) en Jan se Wit (SP). De vrijheid van meningsuiting moest zwaarder wegen dan de bescherming van gelovigen tegen kwetsende uitingen.

De VVD trok al in oktober 2010 de steun voor het wetsvoorstel in, in stilte. Teeven was al staatssecretaris van Justitie. Hij had al een paar streepjes op Leugens.nl.

  • Reacties

  • Niquote | 25/05/11 om 05:59

    In een democratie (het meerderheidsprincipe) gegijzeld worden door een fundamentalistische splintergroepering is te zot voor woorden. Maar wel ontmaskering van ene Wilders en zijn rapaille. Immers, zijn gemoed blijkt daarmee wederom uiterst selectief, zover nog niet voor een ieder duidelijk. Wel fulmineren tegen hoofddoekjes, maar niet tegen de onderdrukking van vrouwen in een homo onvriendelijk partijtje welke haar waarheid in goden vindt, is de dubbele moraal waarmee hij zijn demagogie bedrijft. De breintjes van zowel PVV als SGP aanhangers kunnen we dan ook het best als kopvodden omschrijven.

  • Drs. Bakker | 25/05/11 om 23:56

    Indien godslastering in de grondwet blijft dient ook naar huidige maatstaven atheïstlastering worden opgenomen. Word gek van die kerkklokken op zondagmorgen terwijl die simpele zielen toch per sms of mail naar hun feestje geroepen (hetgeen ze blijkbaar elke zondag weer vergeten) kunnen worden. Om maar naar niet te spreken over een staatshoofd dat zich verschuilt met de woorden zo helpe mij god allemachtig. Hoe wil je gebruuskeerd worden?

  • Gillesa | 25/11/12 om 22:10

    Dat de godsdienst een slecht geweten heeft,blijkt uit het feit dat er straffen worden gegeven aan wie er mee spot.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen