Zoveelste harde beschuldiging 

‘Armstrong liegt over doping’

Lance Armstrong en doping, het lijkt een continuing story.  Steeds weer duikt er iemand op die hem beschuldigt van het grijpen naar verboden middelen.

Schreven we op Leugens.nl vorig jaar al over spijtoptant Landis, die zijn oud- ploegmakker beschuldigde, dit keer komt de tot twee keer toe betrapte ex-ploeggenoot Tyler Hamilton naar buiten met een bekentenis in het Amerikaanse programma 60 minutes.  Hij zegt meerdere malen getuige geweest van een doping nemende Lance Armstrong.  Het interview met Hamilton is onderdeel van een half jaar durend onderzoek  door het programma naar doping in de wielerwereld en Armstrong in het bijzonder.

Beide heren zijn overigens niet de enigen die Armstrong beschuldigen. Gedurende zijn hele carrière zijn er media en mensen die Armstong hebben beweerd dat Armstrong niet zuiver was.

Armstrong zelf ontkent zoals altijd. Via Twitter laat hij dit keer weten in 20 jaar meer dan 500 keer gecontroleerd te zijn en nog nooit betrapt.

 

Het blijft natuurlijk wel een interessante kwestie. Want waarom blijft de beschuldiging terugkeren, ook nu Armstrong inmiddels is gestopt met fietsen? Is het afgunst, omdat zij zelf zijn veroordeeld? Zowel Landis als Hamilton brengen het nieuws naar buiten op het moment dat hun boek verschijnt. Willen ze aandacht hiervoor?  Of lukt het Armstrong al meer dan tien jaar om de waarheid achter te houden?

Er wordt gelogen in deze kwestie, maar door wie?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen