Liegen, bedreigen en manipuleren 

Bestuur Gemert-Bakel doordrenkt met malversaties

Het lijkt meer op Zuid-Italië dan op Brabant, of is dat een verkeerd vooroordeel?

Gemerts Nieuwsblad, Openbare rapporten

“Er is in de loop van vele jaren een cultuur ontstaan – waarvan de door BING onderzochte zaken exponenten zijn – waarin ambtenaren oprecht denken dat zij het algemeen belang dienen, terwijl in werkelijkheid in voorkomende gevallen sprake is van het meewerken aan het handelen in strijd met de Algemene Beginselen van Behoorlijk Bestuur.”

Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) houdt niet van ferme taal, maar duidelijk is dat de ambtenarij in de gemeente Gemert-Bakel in Noord-Brabant moeite heeft met integriteit, om nog maar een eufemisme te noemen.

Er was een meldpunt bij Bing voor de gemeente en daar kwamen ernstige beschuldigingen binnen over vriendjespolitiek, leugens en willekeur. Een groot deel daarvan blijkt waar te zijn. B&W besloten om de rapporten openbaar te maken. Vanavond vergadert de gemeenteraad erover en te hopen is dat er voor souper en ontbijt morgen wordt gezorgd.

Bing maakt (helaas) nooit onderzoeken zelf openbaar. Gemeenten kunnen die onder de pet houden. Maar de bijlagen, aanbevelingen en het hoofdrapport staan online op de gemeentesite, zij het geanonimiseerd.

Bing onderzocht vijf dossiers en naar aanleiding van meldingen over ruim honderd ‘incidenten’ nog vijf gevallen.

Een van de hoofdrolspelers is voormalig CDA-wethouder en huidig raadslid Harrie Verkampen die zich schuldig maakt aan valsheid in geschrifte. Met een valse verklaring over een verstrekte bouwvergunning aan champignonkwekerij Nesco probeerde hij het bedrijf aan subsidie te helpen. Meer ambtenaren zaten in het complot. Verkampen (foto) wordt wellicht vervolgd.

Mijnheer Verkampen loog volgens Bing in een rechtszaak over de aankoop van een bedrijfskavel door een busbedrijf.

Ook PvdA-wethouder Peeter Mastenbroek heeftbedenkelijk gehandeld, in een verzekeringszaak bij de herbouw.

De naam van gemeentesecretaris Bert Jansen is definitief bezoedeld nu Bing heeft vastgesteld dat hij in functie privébelangen van zijn verbouwing heeft behartigd.

Bewoners zijn jarenlang met kluitjes het riet ingestuurd bij klachten over bedrijven.

  • Reacties

  • wiljan slits | 31/05/11 om 13:03

    Ik als eigenaar van het busbedrijf, hebhet helas nog veel erger mee mogen maken, als alleen leugens die hij voo rhet gerechtshof heeft verteld, leugens waar overigens afspraken over zijn gemaakt methetgerechtshof, dus het OM zal hem vervolgen? En dan praat i nog maar niet over de doosdsbedreigingen die ik aan mijn adres heb gekregen, omdat ik de integriteit heb bestreden, mee niet,maar je wel nog steeds zoveelmogelijk beschadiggen

  • / | 14/04/18 om 21:30

    Slits, je moet eerst bij jezelf beginnen, zo ook bij je moeder, die te beroerd was om te gaan werken, alleen bij van Eldonk, en dat was niet zuiver, ze heeft jaren geteerd op jouw vader, jouw moeder heeft een lening afgesloten achter jouw vader zij rug om bij de gemeente, ze moest namelijk eerst de overwaarde waar zij recht op had opeten, denk daar eerst maar eens over na, hoe ver je dat kunt natuurlijk.

  • Linda | 13/01/19 om 23:09

    Net goed voor hem. Ze hadden ‘m beter klapjan ipv Wiljan kunnen noemen. Wat een zelfingenomen mafketel. De echte dompen draaien zich om in hun graf. Die waren minder dom en lomp. Kusjes linda

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen