Ook kompaan Douglas Harff weg van het advocatentoneel 

Eric Kuijpers gevloerd

Schorsing en strafrechtelijk onderzoek wegens vermeende oplichting en belangenverstrengeling.

Gezien: Tros Opgelicht

Advocaat Eric Kuijpers is vaste klant Op Leugens.nl. Eerder in 2009 is Eric Kuijpers veroordeeld door het Hof van Discipline vanwege onjuiste uitingen. Vervolgens verloor Kuijpers voor de Reclame Code Commmissie.

Nu is het over en sluiten voor Kuijpers als advocaat, en ook collega Douglas Harff, de man van de contacten in hogere kringen naar eigen zeggen, hangt de toga vooralsnog aan de wilgen. De advocaten hebben zich laten uitschrijven uit het advocatenregister.

Dit betekent, met terugwerkende kracht, ook genoegdoening voor de rits slachtoffers die Kuijpers, vaak met medewerking van Harff, heeft gemaakt: van Gerard Kucharek tot Kleintje Muurkrant. Ook Leugens.nl dreigde kapot geprocedeerd te worden door Kuijpers maar hij had vond geen enkele grond.

H.F.C. Kuijpers, actief met eenmansbedrijf KDK (Kracht, Doorzettingsvermogen en Kreativiteit) is op 4 april 2011 geschorst door de Orde van Advocaten op verdenking van oplichting en belangenverstrengeling. Er vindt apart daarvan een strafrechtelijk onderzoek plaats.

Tros Opgelicht heeft Kuijpers met een verborgen camera werd betrapt toen hij zich met pruik, plakbaard en donkere bril voor deed als Karel van der Linden van S.O.S. Armoedebestrijding Nederland i.o. Deze stichting had als doel om personen te ronselen om hun bankrekening ‘uit te lenen’ voor arme mensen zonder bankrekening. Tegen een vergoeding van honderd euro per maand zou hun bankrekening ter beschikking komen van personen die waren getroffen door en beslaglegging, faillissement of echtscheiding.

De uitzending van Tros Opgelicht, met na circa 11 minuten de zaak-Kuijpers:

Get Adobe Flash Player
Als het niet mogelijk is Flash te installeren kunt u de video bekijken via deze link.

 • Reacties

 • petervanderlichte | 15/10/11 om 09:05

  Ik kan en wil niet oordelen over deze heer. Wat ik wel kan en doe is schandpaaljournalistiek aan de orde te stellen, met fatsoen en met respect voor RvJ, WBP en empatisch vermogen voor de gevolgen voor een gezin. Mensen zonder tussenkomst van een rechter veroordelen en ook na 1 jaar geen enkele rechtszaak. Dat Tros opgelicht de samenwerking met RvJ heeft opgeschort, vele zaken verliezen, weinig tot geen zaak bij de rechter eindigt, zegt veel over de journalistieke kwaliteit van dit amusementsprogramma. Lees meer bij http://www.vanderlichte.wordpress.com

 • Strategos BV | 19/10/11 om 03:09

  De (te) ruime beleidsvrijheid van advocaten en hun persoonlijkheidsstoornis gesteund door de Raad en het Hof van Discipline Een aantal van de inmiddels 15000 advocaten vertonen als gevolg van incompetentie ernstig psychopathisch gedrag.

  Deze sterk ontwikkelde chronische persoonlijkheidsstoornis (As II van de DSM-IV), die veelal gepaard gaat met een NPD (Narcissistic Personality Disorder) veroorzaakt bij het rechtzoekend publiek juridische letselschade, waar advocaten via het tuchtrecht op aangesproken moeten kunnen worden.
  In de loop der jaren is duidelijk geworden dat commerciële advocaten de toegang tot de rechter versperren, zinloze en dure procedures aanhangig maken, de rechter niet of niet juist informeren, fouten maken en werk van slechte kwaliteit afleveren, waarvoor zij niet of nauwelijks civielrechtelijk, tuchtrechterlijk laat staan strafrechterlijk vervolgd kunnen worden. Advocaten, georganiseerd onder de Nederlandse Orde van advocaten, de raad van discipline en het hof van discipline, maken zich schuldig aan gelegaliseerde misdaad. Discipline rechters maken zich door klachten ongegrond te verklaren schuldig aan onrechtmatige rechtspraak en onrechtmatig rechterlijk handelen; de rechter als dictator?

 • Jack | 05/12/11 om 19:28

  Ja inderdaad na wat googlen vond ik die man hier ook

  http://petervanderlichte.yolasite.com/

 • Petervanderlichte | 11/12/11 om 17:35

  Leuk zijn altijd de reacties van de nicknamers, onder een valse naam iemand beschuldigen. Ik kan nergens lezen, een zielig verhaal van mij, het enige wat u kunt lezen is dat de rechter de enige partij is die mag bepalen of iemand schuldig is, de gevolgen van schandpaal journalistiek. Verder ben ik de Media niet een weerwoord verschuldigd, Tros opgelicht?! was destijds niet geinteresseerd in een weerwoord. Lees het NRC van 08.09.2011. Tegen Tros Opgelicht?! art 12 SV procedure gestart. Vraag de RvJ was zij vinden van T.O.?. U kunt altijd inzicht krijgen in een aantal strafzaken tegen T.O.

 • Petervanderlichte | 14/12/11 om 17:05

  Ach, de laatste reactie. Lees nu eerst eens de website http://www.vanderlichte.wordpress.com. lees NRC 09.08.2011 en u ziet dat in Hoger beroep is bepaald dat ik TEN ONRECHTE 45dg. vast heb gezeten. Dit had u kunnen lezen. Ik zal nooit ingaan op mijn strafzaak inhoudelijk in te gaan omdat iedereen de kans heeft gehad mijn weerwoord vooraf te krijgen echter zij hebben gekozen voor de rechter en dat gaat hopelijk een keer gebeuren. Verder zullen alle mensen, incl. Jack ( via yotasite.com) inmiddels uw gegevens gekregen, op hun beurt moeten wachten want u komt aan de beurt. Tegen Tros Opgelicht art 12 Sv procedure gestart. Lees nu eens de strafzaken die Tros opgelicht heeft verloren. Het feit dat u onder een niksname iets meldt, geeft aan uw karakter. Het gaat u goed en wij spreken elkaar nog echter op MIJN moment.

 • Petervanderlichte | 15/12/11 om 08:47

  Domme, domme Stef, dit is echt mijn laatste reactie omdat ik niet wens in te gaan op de beschuldigingen. Zie het zo, je bent van plan iemand op te hangen, die heeft aangeboden ( zeker 5x) aan justitie/ tros opgelicht om vooraf zijn weerwoord te doen. Nee we gaan hem ophangen en na een jaar van de galg halen en dan verwijten geen weerwoord te willen doen, ben je zo dom? Laten we dit afspreken als jij de naam geeft krijg je van mij een verklaring schriftelijk. Verder komen al die stakkers, echt aan de beurt!

 • Petervanderlichte | 15/12/11 om 09:30

  Gebruik van iemands identiteit om bijvoorbeeld op internet reacties te plaatsen is natuurlijk strafbaar: dat is oplichting, artikel 326 Strafrecht, en dit artikel noemt expliciet “het aannemen van een valse naam” als grond om van oplichting te mogen spreken.

  Jack, identiteit bekend stef van der zande, kijk eens aan, wet tekst.

 • Peter | 15/12/11 om 20:39

  Ik dacht zijn laatste reactie, maar toch niet dus:-)
  peter van der lichte is een beetje in de war en eigenlijk een heel zielig persoon. laten we de discussie maar stoppen,
  Hij zal voorlopig geen mensen meer oplichten.

 • Petervanderlichte | 15/12/11 om 21:08

  Peter er komt een verrassing aan en verder heb ik nooit iemand opgelicht en zal dit ook niet doen. Lees de wettekst eens over – oplichting- en laat iemand aangeven dat ik dit gedaan heb. Verder ook voor jou, geef je identiteit prijs en ik zal een weerwoord aan je geven.

 • Jhon | 14/07/12 om 14:53

  OPGELET WAARSCHUWING !!
  Ex toga crimineel H.F.C. Kuijpers aka Karel van der Linden is met een Juridisch advies en management bureua gestart
  genaamd “KDK” KvK no: 27365134 ondewr een val adres met een 087 nummer.
  http://tweakers.net/nieuws/50431/telecomwaakhond-opta-kan-087-nummers-niet-onderzoeken.html

  Let dus goed op Jhon

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen