De waarheid over Bradley Manning mag niet gezegd worden 

Barack Obama

Onze charismatische president van de Verenigde Staten moet ook geloven aan de Amerikaanse staatsmores om de waarheid te verdoezelen. Een woordvoerder mag gaan.

Gelezen: Philippa Thomas blog (BBC-correspodent), New York Times

“Ridiculous and counterproductive and stupid” (‘belachelijk, contraproductief en dom’), noemde Philip Crowley wijze waarop Bradley Manning wordt vastgehouden en gemarteld in de gevangenis van het korps mariniers in Virginia daar hij verdacht wordt van het lekken van militaire geheimen naar Wikileaks.

Hij deed dat in een antwoord op een vraag voor een klein gehoor in een ontmoeting op het Massachusetts Institute of Technology in Boston.Hij sprak op ‘persoonlijke titel’.

Obama greep persoonlijk in, nog wel met een persconferentie. Hij meent dat de maatregelen en treiterijen gericht tegen Manning gerechtvaardigd zijn zoals 23 uur per dag eenzame opsluiting met licht het niet slapen met kleren ’s nachts en meer van dat soort ongein. Dat is volgens Defensie nodig vanwege Prevention-of-Injury-toezicht, het voorkomen van zelfmoord.

Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton doet het voorkomen alsof haar voorlichter geheel vrijwillig vertrekt, ook een leugen, maar ze heeft een andere reputatie dan Barack Obama.

Hier meer over haar gehuichel over internetvrijheid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen