Verslaggever Daily Star plotseling door spijt overvallen 

‘Verzonnen anti-Muslim verhalen’

Uit de duim gezogen, net als bij het shownieuws het geval is, beweert Richard Peppiatt.


De Standaard

Richard Peppiatt stapt op bij de Britse krant Daily Star. Als oorzaak noemt hij jarenlang verzonnen verhalen over beroemdheden met de Islam verbonden onderwerpen. In zijn ontslagbrief vertelt Peppiatt hoe de sympathie van de Star voor het extreemrechtse English Defence League de voorbije maand voor hem de spreekwoordelijke druppel was.
Lees vooral even zijn van venijn doordrenkte ontslagbrief gericht aan Daily Star-eigenaar Richard Desmond. Hij noemt zelf een aantal artikelen die hij uit de duim zoog.
De Daily Star noemde in een reactie Peppiatt een gefrustreerde ex-werknemer die zijn gram haalt omdat hij geen promotie kon maken. Peppiat zou juist een meester zijn in verzinsels maar door chefs regelmatig te zijn tegengehouden. De krant beweert voorts volstrekt objectief te zijn en geen negatieve gevoelens te koesteren tegenover moslims.

We publiceerden al de excuses van Daily Star over gepubliceerde verzinsels in de ontvoeringszaak van het dochtertje van het gezin McCann

  • Reacties

  • vanhetgoor | 10/03/11 om 01:26

    Het bekennen van verzinnen van jarenlange leugens over beroemdheden en over de islam, leuk en aardig, maar wat is verzonnen en wat is waar? We wisten altijd al dat o.a. Daily Star net als bijna alle ander Engelse tabloids een loopje nemen met de waarheid. Zolang het maar klinkt als nieuws dan is het goed!
    Over de moskee in het winkelcentrum en de protesten daartegen van de EDL, ik heb het YouTuve filmpje gezien en er wordt echt over gesproken, er was een protest dus wat is er dan aan verzonnen?
    Zijn de nieuwsfeiten alleen aangedikt, of zijn het pure verzinsels geweest? Wat heb je aan zo’n man, zelfs met het bekennen van leugens blijft er nog veel onduidelijkheid achter.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen