'Danst een permanente horlepiep rond de waarheid' 

Henk Bleker

Volkskrant-columnist Bert Wagendorp brengt CDA-chef aan bij Leugens.nl:

Gelezen: Volkskrant

“De Groningse gedeputeerde Marc Jager pleitte donderdag voor Henk Bleker als het nieuwe gezicht van het CDA. Bleker heeft al verklaard dat hij totaal niet is geïnteresseerd in het partijleiderschap, dus die staat te trappelen. Hij heeft ons ook de hele zomer voorgelogen dat hij per se geen staatssecretaris van Landbouw wilde worden.

Laatst hoorde ik hem praten over de megastallen. In een formidabel betoog slaagde hij erin zowel felle tegenstanders als overtuigde voorstanders te doen geloven dat hij aan hun kant stond. Dat is knap, maar na een stuk of drie van dergelijke uiteenzettingen begin je toch een beetje argwanend te worden.

Bleker danst een permanente horlepiep rond de waarheid. Dit met Groningse tongval, die de argeloze luisteraar moet doen geloven dat Henk een eenvoudige jongen is van de klei die gewoon te simpel is voor zoiets ingewikkelds als liegen.”

Via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) kon Trouw vorige maand berichten dat het gezin Bleker in 2005 een subsidieaanvraag had gedaan voor de omzetting van zes hectares landbouwgrond in natuur.

De Blekers kregen in totaal 174.372,96 euro, stond in de stukken, terwijl Bleker als staatssecretaris in deze natuursubsidies snijdt.

Aanvankelijk ontkende de provincie dat Bleker natuursubsidies ontving omdat de aanvraag op naam van zijn (inmiddels ex-vrouw) stond.

 • Reacties

 • Rosina van Stiphout | 05/07/11 om 17:39

  Hoe zielig kan iemand zijn door negatieve berichtgeving te uiten?
  Als die natuursubsidie erbij hoorde zou je toch wel gek zijn om dat niet aan te nemen.
  Ik heb enorm veel bewondering voor Henk Bleker, want wanneer doe je het goed Henk ga a.u.b. zo door, je vindt in mij een absolute aanhanger, en dat zal ik ook overal verkondigen, al ben ik nooit een CDA stemmer geweest.
  Maar dan zie je maar weer, wat niet is kan komen.
  Henk heel veel succes toegewenst,groetjes, Rosina

 • Darm | 13/07/11 om 23:41

  Rosina, bent u wellicht de ex van Bleker met enig subsidiegeld verkerend in mooie oorden? Indien niet, leg dan eens uit waarin hij dan de beste is, want dat wordt uit uw liefdesverklaringen niet echt duidelijk. Zijn nieuwe liefde wellicht, op zoek naar een date? Of houdt u gewoon erg van paardjerijden?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen