Monique Samuel en Bart Jan Spruyt

De NOS is Islamofoob, beschuldigt mevrouw Samuel. Spruyt erbovenop.

NOS weblog

In het Nederlands Dagblad zei Egyptekenner Monique Samuel dat ze bij de NOS niet mocht spreken over de islamitische aanslagen op twee koptische kerken. “De NOS is bang voor islamofob te worden uitgemaakt. ”
Bart Jan Spruyt in zijn column bij Binnenlands Bestuur

” Samuel is een christen van koptische komaf, en wilde het bij de NOS ook over de islamitische aanslagen op twee koptische kerken hebben. Maar dat mocht niet. ”˜De NOS is bang voor islamofoob te worden uitgemaakt’, vertelde ze in een interview met het Nederlands Dagblad.”

Om te concluderen:

“Om maar politiek correct te zijn en niet de indruk van islamofobie te wekken, licht de NOS ons niet juist en volledig over de situatie in Egypte in.”
Monique Samuel bood haar excuses aan de NOS aan. Hoofdredacteur Hans Laroes meent dat media en vooral columnisten het een en ander moeten checken. “Ik zou zeggen, controleer af en toe eens een bewering, in plaats van meteen wat te vinden, al kost dat wat meer tijd.”

Besnijdenis en hamburgers

Likoed Nederland blijft erbij dat de NOS partijdig is, in een reactie:

“Over islamofobie gesproken, de oogst van 1 week:
1. De aanval van moslims op een synagoge in Tunesie wordt verzwegen.
2. De nieuwe aanvallen van moslims op christenen in Nigeria worden verzwegen.

3. Verzwegen wordt dat Bertus Hendriks – de lieveling van de publieke omroep – acht jaar voorzitter is geweest van het Palestina Komitee en als persoonlijk doel heeft alles over Israel zo zwart mogelijk voor te stellen. Integendeel, overal waar hij opdraaft wordt hij aangekondigd als ”˜Midden-Oosten deskundige’.

4. Een belangrijke drijfveer van de demonstranten in Egypte wordt verzwegen; het handhaven van de vrouwenbesnijdenis:
“”¦. juist omdat deze gewoonte door de culturele elite van de overheid is verboden, lijken veel moslims aan de kant van de oppositie te hebben gekozen voor het verdedigen van de besnijdenis van meisjes. Daarmee kiezen ze de kant van het volk, want 90% van de meisjes in Egypte wordt besneden tussen hun 10de en 12de levensjaar. ”˜Moet van Allah’.”

Laroes daarop: “…punt 4 als reden voor de opstand in Egypte (dat is het zelfde als Oostduitsers verwijten dat de Muur viel alleen omdat ze hamburgers in t westen wilden komen eten). De Leugen regeert niet meer, de domheid wel…

Bertus Hendriks, Rob de Wijk, Ko Colijn en vele anderen zijn, los van welke voor- of afkeur ze ook hebben, mensen die verstandig kunnen analyseren en hun opvattingen kunnen onderbouwen.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen