Ontkende de overgang 

Camiel Eurlings en de KLM

Camiel Eurlings ontkende een klein jaar geleden dat hij tot de directie van de KLM zou toetreden.

Gelezen: ANP, column Bert Wagendorp in de Volkskrant

De ex-minister van Verkleer & Waterstaat maakte reeds zijn opwachting op Leugens.nl.

Op 20 juni schreef Luchtvaartnieuws.nl Minister Camiel Eurlings treedt toe tot KLM-top: “De opzienbarende benoeming is vernomen in kringen rond de directie van Air France-KLM in Frankrijk en Nederland. Camiel Eurlings zelf vertrouwde zijn nieuwe baan bij KLM ook toe aan enkele vertrouwelingen. Eerdere geruchten daarover zijn officieel nooit tegengesproken.

Het nieuwe KLM-directielid gaat zich bij de luchtvaartmaatschappij onder andere bezighouden met externe betrekkingen, waaronder de politieke lobby in zowel Den Haag als bij de EU in Brussel.”

Dat laatste maakt geen officieel onderdeel uit van zijn functie, want hij gaat de vrachtdivisie leiden. Maar hij kan de lobby ‘erbij’ doen en adviezen geven.

Bert Wagendorp vandaag:

“Even later stond Camiel het nieuws hartgrondig te ontkennen in de Kamer. Hij was in-between-jobs, zei hij, en net zo onzeker als iedereen in die positie. Ik weet nog dat ik dacht: even goed onthouden, want te zien aan de vrome jezuí¯tenkop die Limburgse jongens voor dit soort gelegenheden altijd paraat hebben, liegt hij dat het gedrukt staat.

Een paar weken later, op 17 mei, sprak Eurlings tijdens de tiende verjaardag van de Dutch Aviation Group, de vereniging van alles en iedereen die er toe doet in de Nederlandse luchtvaart. Hij keek terug op zijn ministerschap. ‘Wat was het een eer en genoegen om minister van Luchtvaart te mogen zijn’, zei hij.”

In de Volkskrant van vrijdag 18 februari zegt Hoogleraar bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Hans van den Heuvel: “Het is ontzettend merkwaardig, te meer omdat hij overstapt naar het terrein dat onder zijn verantwoordelijkheid viel toen hij minister was.

Het is best mogelijk dat hij zijn bedje al heeft opgemaakt tijdens het ministerschap….elke schijn van belangenverstrengeling moet worden voorkomen. We hoeven hem simpelweg niet op zijn blauwe ogen te geloven. Goedgelovigheid past niet bij het openbaar bestuur.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen