Doel heiligt de middelen 

Vals cijfer belastingopbrengst WK bid

Het ministerie van VWS (Sport) liep onder Ab Klink als een hondje achter de valse cijfers van de voetbalbond aan.

Gelezen: NRC,

In april 2010 schreef toenmalig minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) aan het parlement dat het WK in Duitsland in 2006 ‘alleen al aan belastingen een bedrag van 1,2 miljard euro heeft opgeleverd’.

De bron is onjuist: niet de Duitse regering maar voetbalbond onderzoek deels betaald door de Duitse voetbalbond DFB. Uit interne stukken van het ministerie van VWS blijkt dat de onjuiste informatie waarschijnlijk afkomstig was van de voetbalbond KNVB.

NRC: “Het kabinet had het onderzoeksbureau SEO gevraagd een kosten-baten analyse te maken van het WK. Toen het SEO echter met een negatieve balans kwam, schakelde de KNVB vier sportadviesbureaus in voor een ”˜second opinion’. Hierin werden de kosten aanzienlijk lager, en de mogelijke voordelen aanzienlijk hoger ingeschat. Deze informatie kwam terug in de Kamerbrief van de minister Klink.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen