Leugentje van presentator moest weggemoffeld 

Prem Radakishun en de Vara

Valse aantijging in De Wereld Draait Door kost Radakishun zijn baantje en brengt Vara-programma tot censuur.

Gezien/gelezen: DWDD 15 november 2010, Volkskrant, Telegraaf

Prem Radakishun beschuldigde in de uitzending de tv-recensent van de Volkskrant, Jean-Pierre Geelen van pedoseksuele handelingen: “…een van de grootste hypocrieten waarvan ik vernomen heeft dat hij het met kleine kindertjes doet…ik heb het echt van iemand gehoord…ik heb er geen bewijs van.”

Radhakishun noemde Geelen ook ‘onbetrouwbaar’, want “…hij heeft gezegd dat ik ziekelijk ben, dat heeft hij opgeschreven, dat ik psychisch ziekelijk ben.”
Geelen liet in het blad JFK optekenen over de ijdelheid van Radhakishun: “Ik denk niet dat hij ooit nee zegt op verzoeken van televisieprogramma’s. Hij leeft van het veroorzaken van onrust en ophef. Het heeft iets ziekelijks, maar ik kan niet helemaal duiden wat er met hem aan de hand is.”

Radhakishun betuigde op aandringen van presentator Matthijs van Van Nieuwkerk aan het einde van de uitzending nog een lichte vorm van spijt, maar dat was te laat. DE redactie liet weten: “DWDD wil haar live karakter nooit laten misbruiken voor persoonlijke beschuldigingen die door geen bewijs gestaafd kunnen worden.”

Exit Radhakishun. Hij stond vandaag nog wel in het rijtje met ‘Tafeldames en -heren’.

Radhakishun uitte dezelfde beschuldiging over Geelden al op 20 september zei hij in het radionachtprogramma Echte Jannen (PowNed): “Ik heb ook vernomen, iemand zei dat hij het schijnt te doen met minderjarigen. Ik weet niet of dat waar is, dus ik zeg nadrukkelijk niet dat het zo í­s, maar dat ik het heb gehoord.”

Geelen: “Was het een incidentje? Nee. Het past in een tendens: de strijd om imago’s is een vuile oorlog geworden. Vooral aan de stamtafels van live praatprogramma’s wordt steeds gretiger getrapt en gescholden.”

Vara-censuur

Vervolgens knipte de Vara het fragment uit de herhaling en uit de op te vragen uitzending op internet om Geelen ”˜niet in grotere verlegenheid te brengen’, maar besloot ‘na overleg’ om de domme censuur ongedaan te maken. Ondertussen werd het fragment al breed verspreid op internet.

De Vara vroeg andere publieke omroepen om het fragment ook niet op hun websites te plaatsen, terwijl juist DWDD mede stoelt op herhaling van grappige en pijnlijke fragmenten uit andere tv-uitzendingen.

Arnon Grunberg in de Volkskrant van donderdag 18 november 2010: ” Opmerkelijk is hooguit dat men vergeten lijkt te zijn dat dergelijke schandaaltjes geen neveneffect van het praatprogramma zijn, maar een van de doelen ervan…

Dat het Nederlandse volk praatprogramma’s als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door als plek voor een serieuze discussie beschouwt, bewijst dat het in een ding uiterst succesvol is: zichzelf dom houden.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen