PVV-kandidaten 7 

James Sharpe

Ontkende veroordeling met Hongaars bedrijf, sekshandel en geweldpleging tijdens sportloopbaan.

GeenStijl, PowNews

Ditmaal ging het om James Sharpe. Het Hongaarse bedrijf Digitania, eigendom van ex-KPN partner Telenor en waar Sharpe directeur was, is veroordeeld voor malversaties.

Met SMS-dating misbruikte Digitania foto’s van vrouwen die van bureaus afkomstig waren en niet werkelijk in de markt waren voor afspraakjes en loog er teksten bij. Het sms’en kostte wel veel geld.

Sharp exploiteerde bovendien een aantal pornosites waaronder Zwartesletjes.com. Ook kwamen er berichten dat de voormalig topsporter agressief was tegenover tegenstanders met zijn spikes.

“Ik ben de laatste die wegloopt voor verantwoordelijkheid. Maar ik zie al voor me dat allerlei exen van alles over mij gaan vertellen”, aldus Sharpe als motivatie voor het opstappen als Tweede Kamerlid.

[Aanvulling 15 februari 2011: Sharpe won twee zaken voor de Raad voor de Journalistiek.]

Het c.v. van Sharpe was weg op PVV.nl, maar staat hieronder:

“James Sharpe, 47 jaar, is een internationaal Management Executive en is de afgelopen 5 jaar ”˜Group CEO’ geweest van een Telecom bedrijf, gelieerd aan Telenor, met het hoofdkantoor in Budapest, Hongarije. De afgelopen 19 jaar heeft hij in het buitenland gewoond en gewerkt. Daarvoor heeft Sharpe bedrijfseconomie gestudeerd met als specialisatie ondernemingsfinanciering.

Verder is Sharpe een actief topsporter geweest met als hoogtepunt deelname aan de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona op de 110 meter horden. Hij is tweemaal Nederlands Indoor kampioen op de 60 horden geweest en heeft op 37 jarige leeftijd nog het Nederlands Record op de 50 meter horden gebroken en dit tot zijn 41ste in bezit gehad. Hij is dan ook de woordvoerder Sport voor de PVV.

Hij is teruggekeerd naar Nederland om zich actief in te zetten voor een beter, gezonder leefbaarder land waar hij zich middels zijn portefeuille Verkeer & Waterstaat vooral richt op een ”˜gezond verstands’ beleid, waarbinnen de aanleg van meer wegen en de verbreding van bestaande wegen boven alle andere infrastructurele en ecologische projecten geprioriteerd wordt.

Onderwijs
Doctoraal Economische Wetenschappen Katholieke Universiteit Brabant (drs)

Loopbaan
Group Chief Executive Officer, Digitania Zrt. owned by Telenor Ventures (Hungary, Europe, Asia) (2005- heden)
Managing Partner of Global Vision Kft., Smart Messaging Solutions Kft and Project manager Translease International (Hungary, Europe) (2003-2005)
Managing Director Hungary, CIBER Hungary Kft (Hungary) (2001-2003)
Business Development Director Translease International Ltd (Europe, Asia, Africa) (1996-2001)
Managing Director Info-Line Kft (Hungary) (1993-1995)
Directeur Klantrelaties Antillephone NV (Curacao N.A.) (1991-1993)”

  • Reacties

  • Liesbeth | 22/11/10 om 09:24

    De drang naar macht en egotripperij lijkt mij sommigen van groter belang dan een zinvolle bijdrage aan het maatschappelijk belang. Er zou meer aandacht moeten komen voor de Anti Sociale Persoonlijkheidsstoornis. Er zit een oververtegenwoordiging in geledingen waar ‘macht’ gezeteld is. Zegt het voort!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen