Vrees, fantasie, indekken en commercie 

Hoezo ‘pandemie’?

Al jaren worden de voorspellingen zwaar overtrokken, waar vooral de farmaceutische industrie van profiteert.

Gezien: Nieuwsuur,

De vogelgriep zou 5 tot 15 miljoen mensenlevens gaan vergen, de Mexicaanse of varkensgriep tientallen miljoenen. De Vogelgriep (‘Avian influenza’) van het H1N5 virus keert terug.

En heeft een aantal fases gedefinieerd. Dat is medisch. De Sho heeft die fases herzien

Er is ook een ‘hypecycle’, van lichte waarschuwing tot en met zware paniek. Officials worden later veel zwaarder afgerekend op onderschatting dan op overschatting van het probleem, dus onderzoeken ze beweringen niet kritisch.

Bovenal oefent de industrie die vaccins wil verkopen grote druk uit en probeert linksom en rechtsom de waarschuwingen tegen dreigende rampen aan te wakkeren.

Dat sorteert effect. Zo reserveerde ex-minister Ab Klink 700 miljoen euro om vaccins te kopen die uiteindelijk niet nodig bleken te zijn. De uiteindelijke kosten van de onnodige bestrijding beliepen de helft van dat bedrag. In Nederland overlijden 63 mensen aan de Mexicaanse griep, mondiaal volgens een ruwe schatting minder dan 17.500 levens.

De definitie van pandemie is te zwak. Sinds mei 2009 kan ook een mild virus leiden tot een pandemie. Dit is onjuist.

  • Reacties

  • Peter Langelaar | 23/11/10 om 23:42

    Het is allemaal reclame voor de Pharma’s laat ik het zo zeggen die vaccins maken je immuun systeem juist kapot over de ingredií«nten maar niet te spreken. Tijd voor natuurlijke middelen om de weerstand te verhogen zoals rauwe cacao moet meer worden gepromoot zie dit blog http://www.xocohealth.nl

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen