'Geen spat bewijs' dat het zin heeft 

Griepprik

Industrie, staat en haar ‘onafhankelijke adviseurs’

Gezien: Zembla

De afgelopen weken hebben 4 miljoen mensen in Nederland een griepprik gekregen, wat de overheid 55 miljoen euro kost.

Het RIVM beweert dat het beschermt tegen de ernstige gevolgen van influenza. Zembla beweert dat het onzin is Er is namelijk nooit goed onderzoek naar gedaan. De Cochrane Collaboration, een onafhankelijke organisatie van wetenschappers, publiceerde een groot aantal malen over gebrek aan bewijs voor het vaccineren en het toedienen van antigriepmiddelen als Tamiflu.

Hoogleraar innovatie en medische biotechnologie Huub Schellekens over de ‘bewijzen’ pro griepprik: “De studies bleken zo slecht uitgevoerd, dat ze nauwelijks bruikbaar zijn. En van die studies die wel bruikbaar waren, luidt de conclusie dat het vaccin eigenlijk niet werkt.”

De RIVM reageerde: “Mensen die een griepprik halen, hebben minder kans om griep te krijgen. Mochten ze de ziekte toch krijgen, dan verloopt die vaak veel minder ernstig. Het griepvaccinatieprogramma is daarmee zeker zinvol.”

Ook zijn cijfers over het aantal griepoden vaak overtrokken. Het RIVM meent: ” Tijdens een gemiddelde winterepidemie overlijden in Nederland ongeveer 1000 tot 2000 personen direct of indirect aan influenza, bijna uitsluitend binnen de zogenaamde influenzarisicogroep…”

Volgens het CBS waren er in 2009 127 doden te betreuren als gevolg van griep. We hebben het staatje wat uitgebreid en komen tot de meest opvallende doodsoorzaken: in de afgelopen jaren was griep geen doodsoorzaak van formaat. Wel zijn er jaarlijks ruim 5.000 sterfgevallen met ‘totaal van symptomen’ of ‘onvolledige beschrijving’ waarbij de griep een rol zou kunnen spelen.

(Opvallend is de constante is zelfdodingen, ruim 1.500 per jaar en jaarlijks maar liefst zes- tot zevenduizend doden door ‘psychische stoornissen’ en nog nauwelijks Aids-doden.)

In 2007 voor de gratis griepprik verlaagd van 65 naar 60 jaar, goed voor bijna een miljoen extra vaccinaties. Nederland heeft de hoogste vaccinatiegraad ter wereld.

Het British Medical Journal publiceerde al over de belangenverstrengeling tussen adviseurs van de WHO en de farmaceutische industrie. In Nederland is viroloog Ab Osterhaus vooraanstaand lid van de Gezondheidsraad en adviseur van de farmaceutische industrie.

  • Reacties

  • wally | 05/12/10 om 16:08

    Het is gebleken dat deze ab oosterhaus al meer grote leugens heeft verteld over griep vaccins zoals de mexicaanse griep waar miljarden aan verdient werden door de farma en hij zijn zakken ook flink mee gevuld heeft desondanks blijft deze grup actief met graaien en snaaien .

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen