PVV-kandidaten 5 

Eric Lucassen

PVV brengt legitimatie straaatgeweld in de volksvertegenwoordiging.

Gelezen: Telegraaf, NRC, RTL Nieuws

Nu was er Eric Lucassen: “PVV-Kamerlid Eric Lucassen, woordvoerder voor Wonen en Wijken, heeft volgens zijn buren jarenlang zijn eigen buurt in Haarlem geterroriseerd. Dat zeggen zijn buren woensdagavond in een reportage van Uitgesproken WNL op Nederland 2 en op Crimesite.nl. Zij beweren dat Lucassen hen in de periode 2006-2009 heeft bedreigd en uitgescholden. Er is herhaaldelijk aangifte gedaan bij de politie…

Lucassen wilde volgens zijn buren niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto er parkeerden of hun kinderen er lieten spelen. Hij zou vrouwen uit hebben gescholden voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’ en een 72-jarige bejaarde man zodanig hebben geí¯ntimideerd dat die huilend aangifte deed bij de politie. Daarnaast zou hij gedreigd hebben zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, kinderen de stuipen op het lijf hebben gejaagd, en herhaaldelijk hebben gedreigd ‘in brievenbussen te gaan pissen’.”

Lucassen in 2002 als militair is veroordeeld voor het plegen van ontucht met twee ondergeschikten. Hij was indertijd sergeant bij de Koninklijke Landmacht en instructeur bij het Schoolbataljon in Ermelo. Daar verrichte hij seksuele handelingen met twee soldates in opleiding.

Lucassen werd veroordeeld door de rechtbank en in beroep door het Hof, tot 250 euro boete en een week voorwaardelijke gevangenisstraf.

Uit het c.v. van Lucassen: “Aansluitend aan zijn dienstplicht koos hij daarom voor een loopbaan als beroepsmilitair bij de Koninklijke Landmacht. Hierna heeft hij zijn twee grote passies kunnen combineren: muziek en les geven.

Verder gaat hij zich inzetten voor een gezonde woningmarkt. Er moet snel een eind komen aan de softe aanpak van de verloederde wijken in ons land.”

Lucassen koos Eénvandaag voor excuses. Hij mocht blijven als lid van de PVV-fractie daar de voltallige PVV-fractie nodig is voor de gedoogsteun aan het kabinet van VD en CDA.

Uit de PVV-visie: “De Partij voor de Vrijheid kiest voor zero tolerance”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen