Mecom stuurt Munsterman weg die zijn oprotpremie verspeelt als hij praat 

Wegener: er is niet gezegd wat (niet) is gezegd


De baas van uitgever Wegener vertrok  met de nodige herrie. Beschuldigingen van leugens volgden.

Het Britse moederbedrijf van Wegener, Mecom, liegt over het ontslag van Joop Munsterman. Dat zegt Richard van Hooijdonk die ook werkzaam is voor Wegener op Villamedia.nl. Montgomery, Mecom-topman, noemt de uitspraak van Van Hooijdonk ‘complete onzin’.

Volgens Richard van Hooijdonk is Joop Munsterman met de verkeerde argumenten weggestuurd bij Mecom. De staf van Wegener repte van ‘een verschil van inzicht over het te voeren beleid’.

Bronnen binnen Mecom zeggen dat David Montgomery binnen het bedrijf heeft aangegeven dat bij Munsterman een digitale strategie ontbrak en dat dit de reden was om de bestuursvoorzitter te laten vervangen.

Op dinsdag 5 oktober lijkt Montgomery tijdens het voorstellen van de vervanger van Munsterman, Truls Velgaard, hier ook naar te verwijzen. Hij maakt een vergelijking tussen digitale activiteiten van Noorwegen en Nederland. En benadrukt dat de Noren tien procent omzet halen uit hun digitale activiteiten en Nederland slechts vier procent.

Tegen Villamedia zegt Van Hooijdonk: “Wegener heeft die digitale strategie en Montgomery weet daarvan.” Van Hooijdonk noemt Munsterman zelfs de drijvende kracht achter de digitale opzet van Wegener, genaamd Wegener 2.0.

Wegener 2.0 moet de uitgever de komende jaren van krantenbedrijf omvormen naar online mediabedrijf. Munsterman en Van Hooijdonk werkten nauw samen aan dit project.

Volgens Montgomery kan Mecom niet gelogen hebben over de redenen van het ontslag omdat er geen redenen zou zijn gegeven in zijn verklaring aan de Wegener-top. In een ingezonden brief aan de Volkskrant schrijft Montgomery op 9 oktober 2010:

“Mecom werd ervan beschuldigd te liegen over de reden van Joop Munstermans ontslag. De beschuldiging van leugens is compleet verzonnen. Er is geen reden gegeven. We hebben met hem afgesproken dit vertrouwelijk te houden.”

De managers van Wegener, ook wel de Bende van Veertig genoemd, hebben de Raad van Commissarissen om opheldering gevraagd. Ze maken zich zorgen om over de toekomst van hun bedrijf. Ook wil 'de Bende' meer weten over de positie van Montgomery. Aandeelhouders hebben aangedrongen op zijn vertrek per 1 januari 2011 na tegenvallende resultaten, maar pakt de oprichter van Mecom dan echt zijn biezen?

  • Reacties

  • reykjavik | 29/10/10 om 19:48

    He, Eva, lastig he als je kritiek krijgt op je schrijfsel. Dan verwijder je die reactie toch gewoon? Kop in het zand steken, dan is het er ook niet… Ik wens je nog veel sterkte bij je komende schrijfsels. Overigens: het is en blijft een paste & copy slecht stuk. Nah, eens kijken hoe lang dit commentaar jouw gummetje overleeft…

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen