Geen directe vervolging na misdaad 

Politie

‘Misschien helemaal niet erg’

Parool, Telegraaf, NRC

Scenario in 2008: jongens ‘spelen’ met dronken zwerven: eentje gooit hem in de Reguliersgracht in Amsterdam, tweede maakt filmpje om dat op YouTube te plaatsen.

Politie ondernam niet direct actie. Woordvoerster Ellie Lust: “Zonder aangifte van de betreffende man kunnen wij helemaal niks doen. We weten niets van zijn identiteit…

En het scenario kan ook zo geweest zijn, al kan ik me dat niet voorstellen, dat de man het helemaal niet erg vond om in het water gegooid te worden.”

Inmiddels is aangifte gedaan, jongen wordt alsnog vervolgd.

 • Reacties

 • Ed Antonio | 20/06/10 om 14:09

  Van iemand die werkt bij de politie verwacht je deskundigheid, maar zo’n DOM reactie van deze woordvoerster misschien vond hij het niet erg om in het water gegooid te worden, geeft al aan dat het treurig gesteld is bij de politie! Stel iemand wordt vermoord, wat zeg deze woordvoerster zonder aangifte van de vermoorde kunnen wij helemaal niks doen! Advies voor deze woordvoerster verlaat onmiddellijk de politie, je bent een schande voor het korps.

 • Gepke de Leef | 10/07/10 om 13:52

  Ik raak dakloos omdat politie niets wil doen met mijn schriftelijke aangiften van fraude,diefstal en valsheid in geschrifte.
  Toen ik deze verdachte op zocht kreeg in de middelvinger en reactie:politie staat achter ons dus doet niets met jou aangifte en daarop volgde de middelvinger richting mij.
  Toen ik uit booshed een raam inkeilde werd ik meteen opgepakt.
  De verdachte van bovenstaande strafrechtelijke feiten
  hoefde van politie geen aangifte te doen. Ook dit zou de politie wel ff voor hun regelen.
  Politie dient valse aangiften bij rechter in.
  Rechter Rino Verpalen: of de aangifte vals of niet zijn is niet relevant aangifte van politie worden klakkeloos gelooft
  en behandeld uw bewijzen van dat ze vals zijn en dat u dat zou kunnen bewijzen is niet relevant.
  Gepke de Leef zie ook JDTV.nl met burgemeester Weterings
  die mag ook mag liegen en bedriegen zonder strafrechtelijk vervolgd te worden.

 • Wiebe | 06/09/10 om 13:51

  Politie die geen aangifte wil doen? Klinkt bekend. Ik wilde ooit een aangifte doen wegens verwaarlozing van dieren door mijn buren maar de agenten van politiebureau Stiens wrong zich in allerlei bochten om me ervan af te houden.
  In Rotterdam scheuren politiewagen zonder geluid- en lichtsignalen door rood, over de vluchtstrook en nemen ze voorrang waar ze dat niet hebben.
  Het kan allemaal in ons mooie Nederland.

  Ik woon inmiddels in Duitsland en over de behulpzaamheid en betrouwbaarheid van de dienders aldaar kan ik alleen maar goeds berichten. Hier zou de Nederlandse politie een voorbeeld aan kunnen nemen. Respect heb ik voor de Duitse politie, niet voor de Nederlandse.

 • jan | 09/09/10 om 09:06

  Gepke,

  het is zelfs zo, dat als iemand de boel in de fik steekt, dus het hele onderkomen, PLUS een PAARD, de dader zich verschuilt, en je aangifte doet, ze DOODGEWOON , het niet opnemen, en zeggen, dat er GEEN REDEN is om d eaangifte op te nemen, terwijl de puinhopen nog ROKEN.
  dit is toch van de HEL?
  juist, ja we leven hier in een HEL.

 • Gepke de Leef | 10/10/11 om 17:31

  Kik heb niet 34 jaar gewerkt en belasting betaald om mij net zoals mij Familie in 40/45 af te laten slachten.
  Ben blij dat er nu meer mensen wakker worden en hoop
  op massaal verzet tegen deze politiestaat sinds 1949.

  http://www.gepkedeleef.nl

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen