Almere-chef was extreem-rechts, nummer 5 weg 

PVV-kandidaten 3

Verleden De Roon opgeklaard; Markuszower weg

Gelezen: Kafka, De Joop, NPOS

Raymond de Roon, PVV-voorman in Almere, Kamerlid en vierde op de PVV-lijst voor de parlementsverkiezingen van 9 juni 2010, koesterde als jongeman extreem-rechtse sympathieí«n.

In een ingezonden brief in het extreemrechtse blad De Vrije Pers pleitte De Roon voor invoering van een militaire dictatuur zoals op dat moment in Griekenland bestond en censuur bij de omroep VPRO.

De Roon sloot zich aan bij de Nationale Veiligheids Brigade, een extreem-rechtse knokploeg ‘tegen ordeloosheid en gezagsondermijning’. Zijn vader raadt hem aan op te zeggen als hij ontdekt dat het gaat om een club van gefrustreerde oud-NSB’ers.

Gidi Markuszower weg

Markuszower, nummer 5 bij de PVV, kwam in opspraak wegens wapenbezit en en extreme uitspraken.

Hij laat weten: “Heden heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid.”

De motivatie: “De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan. De PVV blijf ik voluit steunen en ik ben ervan overtuigd dat de partij op 9 juni een klinkende verkiezingszege zal behalen.”

  • Reacties

  • Sandokan | 26/04/10 om 17:22

    Mag ik u vragen -als het bovenstaande op waarheid berust- of u ook zo bij de pinken bent als het extreemlinksen betreft? U kent ze ongetwijfeld: Diederik Samson, Krista van Velzen, Wijnand Duyvendak en vele anderen. Waarom bent en blijft u stil? Bent u blind aan uw linker oog?

  • Peter Olsthoorn | 21/11/10 om 11:52

    Toevallig werd ik bijna blind aan het rechteroog, maar dank u voor uw fijne beeldspraak mijnheer Driesse

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen