Advocaat wil openbaarmaking pleidooien tegenhouden 

Publicatieverbod geí«ist in Nijntje-beroep

Beroep op auteursrechten juridische stukken

Gelezen: MijnDomein.nl

In december 2009 verloren Dick Bruna en zijn bedrijf Mercis een zaak om de rechten in parodieí«n met afbeeldingen die op die van ‘zijn’ Nijntje leken.

Bruna vorderde in kort geding het verwijderen van zeven afbeeldingen die op het internet staan, omdat die afbeeldingen volgens hem inbreuk maken op de auteursrechten en merkenrechten die rusten op Nijntje. Voor vijf van de zeven afbeeldingen betrof het volgens de voorzieningenrechter toelaatbare parodieí«n, bij twee niet.

Bruna werd bijgestaan door Bas le Poole (foto) van Houthoff en gedaagde Punt.nl door Otto Volgenant van Kennedy van der Laan.

Nu verschijnt er een boeiend document, want ‘strikt confraterneel’, van Le Poole gericht aan Volgenant. Het gaat over het beroep tegen de uitspraak in kort geding, dat diende op 20 april 2010 in Amsterdam.

Le Poole en Mercis (Bruna) vinden dat de gerechtelijke stukken niet openbaar mogen worden en verbieden de publicatie ervan. Volgens de gedaagde is publicatie van belang in het kader van de maatschappelijk relevante discussie. Le Poole betwist die relevantie van de stukken voor het debat. Hij heeft de rechten over de stukken overgedragen aan Mercis.

Zie hier het Dossier bij MijnDomein.nl, en onder een afbeelding:

  • Reacties

  • Henk | 25/04/10 om 19:51

    achjoh, nog even dan ligt bruna wormen te tellen. dan mogen we los op z’n krabbeltjes

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen