Tweede Kamerleden in spe 

PVV-kandidaten

Informatie over vier personen op de lijst onjuist

Gelezen: Eindhovens Dagblad, Vrij Nederland, HP De Tijd, Volkskrant

De kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen werd bekend. Spoedig kwamen van enekel kandidaten leugens en verzwijging naar boven:

Lilian Helder, nummer 3 voor de PVV, trad op als raadsvrouw van de Eindhovense imam Imraan Karimam, die in 2007 een preekverbod van twee jaar van de rechter kreeg wegens gewelddadig en ophitsend gedrag. Partijleider Wilders eiste uitzetting van de imam. In 2009 verdedigde Helder dezelfde imam bij een nieuwe zaak over een vechtpartij bij de moskee. Ze moet nu per 1 mei vertrekken bij advocatenkantoor Houben & Van Dijck.

Op de website staat over mr. L.M.J.S. Helder:

“Na het afronden van haar studie Nederlands Recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen heeft Lilian Helder drie jaar als juridisch medewerker bij een grote gemeente in Limburg gewerkt. Vervolgens heeft zij in drie jaar de Beroepsopleiding Advocatuur afgerond, waarna zij bij diverse advocatenkantoren heeft gewerkt op diverse rechtsgebieden. Per 1 mei 2007 is zij in dienst getreden bij Houben en Van Dijck Advocaten. Lilian heeft als bijzondere aandachtsgebieden algemeen verbintenissenrecht, bestuursrecht, sociaal zekerheidsrecht en hippisch recht.

Sport: paardrijden

Het rijden van dressuurwedstrijden vereist dagelijkse training en een gedegen voorbereiding. Na afloop van de wedstrijd wordt geí«valueerd hoe de wedstrijd is verlopen. Daaruit wordt lering getrokken voor de toekomst. Dit is in de advocatuur niet anders. Het bijhouden van de relevante literatuur en jurisprudentie en het overleg met clií«nten zijn de basis voor het succesvol afronden van een procedure of voor het geven van gedegen advies. Net als in de paardensport is een wisselwerking vereist tussen beide ”˜spelers’ op basis van wederzijds vertrouwen.”

Gidi Markuszower, (foto) nummer 5 op de PVV-lijst, is op 7 mei 2008 met een vuurwapen opgepakt tijdens een viering van 60 jaar Israí«l in het Amsterdamse congrescentrum RAI. Het bestuurslid van Likoed Nederland fungeerde bij het evenement als bewaker.

Mellony van Hemert, nummer 9 op de lijst, zou ”˜psycholoog/gezinstherapeut, gepromoveerd op het onderwerp kindermishandeling’ zijn. Ze is in Rotterdam gezinstherapeut, maar geen psycholoog.

James Sharpe, nummer 23 op de lijst, stond er als ”˜Nederlands recordhouder hordenlopen’. Datg is hij louter voor de leeftijdsgroep 35-39 jaar.

Arjan Brogt, nummer 34 voor de PVV, is door de rechter te zijn veroordeeld tot het terugbetalen van zijn vergoeding als studentenraadslid bij de economische faculteit van de Universiteit van Amsterdam als gevolg van veelvuldige absentie.

  • Reacties

  • Sandokan | 18/04/10 om 09:14

    Jezus, wat een ‘zware’ beschuldigingen zijn er diep onder het tapijt opgedoken! Daar zit zeker de gesubsidieerde Kafka of AFA achter. En… valt er over links (extreemlinks) niets te melden? Je weet wel: Jeder hat Dreck am Steck!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen