Nederlanders Rop Gonggrijp helpt mee aan ontmaskering 

Wikileaks legt oorlogsmoord bloot

Achtergehouden video Amerikaanse leger alsnog openbaar.

Gelezen/gezien: Collateralmurder.com

Deze website van klokkenluider Wikileaks toont zeder uitvoerig vanuit Amerikaanse helicopters twaalf Iraakse burgers en twee journalisten van het persbureau Reuters in juli 2007 worden vermoord. Op tenminste vier manieren toont dit de wrange leugen van oorlog:

1. De Amerikanen zeiden dat het ging om een aanslag van Irakezen: ““There is no question that Coalition Forces were clearly engaged in combat operations against a hostile force,” said Lt. Col Scott Bleichwehl, spokesperson and public affairs officer for MND-B.

2. Er wordt gemoord vanuit een machtspositie uit de lucht zonder dat duidelijk is dat er werkelijk gevaar dreigt. Camera’s worden voor wapens aangezien;

3. Er wordt met het nodige plezier gemoord alsof het een videospel betreft;

4. Een poging om een gewonde af te voeren met een busje ontlokt opnieuw vuur vanuit de helicopter waarbij twee kinderen worden geraakt. Ze mogen uiteindelijk niet naar een Amerikaans ziekenhuis.

De bewijzen:

Beschrijving gebeurtenissen en persartikelen nadien.

Conversatie in de heli

Foto’s

Video van 17 minuten:

De video wilde het leger in de VS niet vrijgeven. Er werden kopieí«n bemachtigd, maar die waren versleuteld. Met hulp van ondermeer de Nederlander Rop Gonggrijp (foto), bekend hacker en activist van ondermeer ”˜wij vertrouwen stemcomputers niet’, is de beveiliging doorbroken.

Aanvulling op 7 april 2010:

Gonggrijp zegt twee weken gewerkt te hebben aan de publicatie, op IJsland. Uit de Volkskrant:

“Voor de publicatie van de video over de beschieting in Bagdad sloeg WikiLeaks de handen ineen met de IJslandse staatzender RUV. Maandenlang werd aan de publicatie gewerkt. Twee journalisten van de televisiezender vertrokken naar de Iraakse hoofdstad om het verhaal te checken. ”˜Ze hebben met ooggetuigen en met familie van de slachtoffers gesproken’, aldus Gonggrijp”¦.

Gonggrijp: ”˜Velen hebben geprobeerd om WikiLeaks uit de lucht te halen, van grote banken tot regeringen. WikiLeaks probeert zijn mensen en bronnen te beschermen. Dat daar een bepaalde mate van geheimzinnigheid aan te pas komt, lijkt me vanzelfsprekend.”

 • Reacties

 • AINND | 06/04/10 om 22:24

  Dit is Blijkbaar Niet het Héle Filmpje ?
  Er Ontbreekt Begin ?

  Dacht Dat Kamera ´s in zulkse tuigen “Mét de Ogen Méé Draaien” ?
  Maar er is aan het begin “Gelijk” Sprake van wapens Dus er Ontbreekt Iets ?

  Hoe komt men op een idee van “wapens”bij Autochtonen in “een Buitenwijk van Bagdad ” Die Dán Blijkbaar Zí“ Veilig Zich Zouden Voelen í“m Mét “Volledige Guerillauitrusting ! Op Klaarlichte Dag Zouden “Rondlopen” ?

  Wáár de Autochtone Mensen Zélfs in Hun Nakie “Overdag ” Niét Eens de Deur Uit Durven Behalve voor Noodzaak ?

  Dát zou Zélfs Vóor een “dom geneukte ” Amerikaan Twijfelachtig Moéten Zijn ?

  í’í²k Was er Niét íˆén Teken van Gedrag Dat Maakte Een “target” van de Mensen ?

  Gezién de massa moorden Op Leden Militairen van het Amerikaane Leger Zélf Die Niét Méér Kunnen “Zwijgen” í“ver wát Ze Móestén Doén “”Onschuldigen Weerlozen en Kinderen Aan Op Bevel “” í€án Is het Wellicht Interessant Om te Bezien Wát Precies de Journalisten Die Gedoodt Werden Aan Werkten í‰n íán Gewerkt Hadden Nét Bij wie Ze Waren ?

  Een Hit ?

  De Zó Véélste ?

  í²ók Als Men de Tijdsverschillen Tussen Schoten en Inslagen Ziet Is de Afstand Wél 600 Meter Of Meer !
  Ken de mondingssnelheid van Dit wapen Niet !

  Dán Is Iets DuidelijkKunnen Herkennen Als Wat Dan Ook Zónder Visuele Hulpmiddelen Uitgesloten Lijkt Mij !

  Het Als wapen aangegeven Item Zeer Duidelijk Geen wapen !

  Gooi Maar op de Hoek van Holland Berg !

  Schijnt Ní™ Plotz Een alloctoon net bij een rechtbank de HvH daden te hebben aangelegd gepleegd”¦In Plaats van Alle tijd de Blanken er Voor Uit Maken En Rotterdam Hooligans í‰n de Burgerbevolking Nou Weer Alloctonen ?

  Tén Zij Deze Hétén ABOUTALEB í‰n COHEN de Volksmenners !!!

  De terreurgroepering AFA Schijnt Ook Weer het nieuwste speeltje van pechthold en cohen om de Democratie te omzeilen !!!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen