‘Echte mannen eten geen kaas’ zou verzonnen zijn 

Maria Mosterd

Goed nieuws voor kaas etende mannen.

NRC

Maria Mosterd schreef Echte mannen eten geen kaas, dat verscheen in februari 2008. Het is gebracht als non-fictie over een op twaalfjarige leeftijd werd misbruikt en de protitutie in gedwongen door een jongen.

Henk Jan Korterink, bekend van misdaadboeken en ondermeer het weblog Misdaadjournalist, brengt bij Nieuw Amsterdam binnenkort ”˜Echte mannen eten wél kaas’uit.

Hij zegt daarin te zullen bewijzen dat het boek van Mosterd goeddeels verzonnen is. Ondermeer de rollen van de pooier en van de politie zouden verkeerd weergegeven zijn, en het boek zou een aantal ”˜broodje-aapverhalen’ bevatten.

Volgens Van Gennep, uitgever van het boek van Mosterd, is het relaas van Maria Mosterd een ”˜subjectieve waarheid’, maar niet verzonnen.

Maria Mosterd schreef in een reactie: “als je alle dingen leest en hoort van bepaalde journalisten of kranten,, gelukkig zijn er ook nog mensen die iets verder kijken dan dat,, =) eigelijk heb ik nu niet echt heel veel zin om me te verdedigen,, dus dat ga ik nu ook niet doen,, en dat is niet omdat ik niks te zeggen heb omdat ik ‘heb gelogen’ maar omdat ik geen zin heb,,, [SIC]

 • Reacties

 • Julia | 08/05/10 om 21:58

  Geen zin… Wel zin om overal het boek te promoten, maar als het kritisch wordt… geen zin.
  Maar de verwijten zouden niet zozeer Maria moeten treffen als wel haar uitgever en de redacties die alles klakkeloos voor zoete koek hebben geslikt.
  En het waren niet de minste redacties… Redacties die zichzelf nog wel eens kritisch durfden te noemen…

 • anoniem | 09/03/11 om 14:14

  er staat bij echte mannen eten geen kaas dat ze een zusje heeft en bij bindi dat ze een broertje heeft

 • Saar | 04/02/13 om 17:12

  Oeps….Ineens verscheen ze na Peters documentaire niet meer in elk programma. Had ze de waarheid gesproken, kwam ze met bewijzen op de proppen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen