Kort geding mag niet baten 

Geen rectificatie Eric Smit over Nina Brink

”˜Nina’ blijft in de handel als waarachtige biografie.

Gelezen: Nina. De onweerstaanbare opkomst van een powerlady , Uitspraak voorzieningenrechter 19 maart 2010

Nina Brink, nu Nina Storms, is een terugkerend fenomeen op deze site, vanwege haar soepele omgang met feiten. Nu is er de biografie. Die probeerde ze tegen te houden met een kort geding wegens leugens in het boek.

De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam heeft de vorderingen van Nina Brink tot rectificatie van de over haar verschenen biografie afgewezen. Eric Smit, de auteur van de biografie, heeft voldoende aannemelijk gemaakt over voldoende bronnenmateriaal te beschikken om de beschuldigingen aan het adres van Nina Brink en haar ex-echtgenoot Albert Brink te kunnen onderbouwen.

Wel heeft de voorzieningenrechter geoordeeld dat een passage in het boek over de dochter van Nina Brink de privacy op ontoelaatbare wijze is geschonden. In de komende drukken van het boek keert die passage niet terug. Brink gaat in beroep tegen de uitspraak. Er volgt nog een bodemprocedure van Nina Brink tegen Eric Smit.

Het boek was stilletjes eerder in de boekhandel verspreid dan gepland was, om zo een mogelijk publicatieverbod voor te zijn.

Het gaat om een zakelijke, met koel genoteerde maar wel opzienbarende feiten onderbouwde biografie op grond van meer dan honderd vraaggesprekken. ”˜Nina’ handelt vanaf het moment dat ze na een mislukte studie psychologie via haar man Ben Aka zakenvrouw wordt. Hoogtepunt vormen de beschrijvingen van haar relatie met Willem Smit en hun computerbedrijf Newtron.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen