Detectives moeten rectificeren 

Vet gelogen?

Rapport waarop artikel over diefstal door Benelux Vet is gebaseerd is niet overlegd voor de rechter.

Gelezen:

Benelux Vet BV in Dronten komt uitgebreid in beeld in het artikel Misdaad loont in Flevoland:

“De diefstal nam zo’n vlucht, dat de vetinzamelaars samen alarm sloegen. Het probleem werd medio 2007 voor het eerst besproken tijdens een geheime bijeenkomst in motel Nulde, waar ook Belgische gedupeerden op af kwamen. De bestolen vetinzamelaars wezen naar één bedrijf: Benelux Vet in Dronten. Dit bedrijf zou de vaten stropen. Eindelijk zou er een einde komen aan de diefstal, wisten de inzamelaars zeker. Immers, bij de bijeenkomst was ook een delegatie van VROM, FIOD en politie aanwezig. Maar het bleef oorverdovend stil. De dieven gingen onverstoord verder, ruim honderd aangiften tegen hen ten spijt.”

Vandaag in De Telegraaf een uitgebreide reportage over de handel en wandel van Benelux Vet en zijn directeur Van Wijk in frituurvetland.”

Kort geding tegen de bronnen die worden veroordeeld. De Telegraaf gaat vrijuit, meer nog, gaat aan de zaak verdienen.

De Pers: de eigenaren twee detectivebureaus moeten binnen tien dagen op de voorpagina van De Telegraaf een rectificatie plaatsen over het bedrijf Beneluxvet B.V. in Dronten. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad dinsdag bepaald in kort geding.

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de detectives geen bewijs hebben aangedragen voor hun beschuldigingen. Voldoen de twee niet aan de opgelegde straf, dan moeten zij een dwansom van 10.000 euro per dag betalen tot een maximum van 250.000 euro.

Advocaat Thomas van Vugt van Beneluxvet benadrukt dat de detectives geen enkel bewijs hebben geleverd tegen zijn clií«nt. ,,Ze zeiden te beschikken over een rapport waaruit De Telegraaf heeft geciteerd. Zij hebben dat rapport noch aan de rechtbank noch aan mij overlegd.” Volgens de raadsman hebben de twee detectives dat samen opgesteld, in opdracht van de concurrentie.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen