Jan Blokker over de chef van de KH-persclub 

‘Fout in de oorlog…’

Columnist uit mening over ex-collega bij de Volkskrant.

Gelezen: nrc.next

Nadat eerder in de Volkskrant zelf een columnist de staf brak over zijn collega Jan Hoedeman als voorzitter van de Vereniging Verslaggevers Koninklijk Huis en de Mediacode, is het nu de beurt aan Jan Blokker. Hij schrijft ondermeer:

“En Jan zit ertussen. Tegenover Clairy Polak had hij iets defensiefs – als iemand die strikt genomen natuurlijk fout is geworden in de oorlog tussen Oranje en de journalistiek, maar die juist daardoor veel kan voorkomen. Jan heeft bijvoorbeeld het ”˜fotomoment’ uit het vuur gesleept, zodat elk geregistreerd lid van het Persgilde jaarlijks naar Lech mag om een half uur lang koninklijke kiekjes te maken…

…Hí¨, was Greet Hofmans er nog maar. Toen noemden ze een mediacode nog eerlijk censuur.”

Deze week schreef advocaat Egbert Dommering in NRC Handelsblad over de toepassing van de Mediacode in de zaak met AP: Overheid maakt zich schuldig aan censuur

 • Reacties

 • Wim Hohage | 20/08/09 om 20:21

  Als journalist heeft Jan Hoedeman in geen enkel opzicht nog iets te betekenen. Je bent vrij en onafhankelijk of je likt je in bij deze familie en belooft als hoflakei je te houden aan de (com)mediacode. Deze zogenaamde journalist wel wellicht graag in de gunst geraken bij Bea maar dan had hij beter bij de Rijks Verlakkings Dienst kunnen gaan werken dan weet iedereen meteen waar hij aan toe is. Dat de Volkskrant een dergelijke werknemer nog “gedoogt” zegt veel over de werkwijze van deze krant.

 • Paul Kasteel | 23/08/09 om 13:47

  Dat de main stream media (MSM) de gemiddelde Nederlander dom willen MOETEN houden – instructies vanuit Den Haag en paleis Noordeinde mag inmiddelijk overduidelijk zijn. Dus ik ben het helemaal met Wim Hohage eens. Lees ook eens:
  http://www.geennieuws.com/2009/08/de-telegraaf-voor slapend-nederland en zie hoe de waarheid verdraaid wordt om maar een braaf jongetje in de klas te blijven.

 • Geus | 17/09/09 om 14:09

  Als er strijd is tussen de pers en Oranje, sta ik aan de kant van Oranje.
  Kijk propgandisten, want zo heten lieden die bij kranten werken, jullie liegen over 11 september 2001, jullie liegen en houden geheim de waarheid over Joegoslavií«, jullie promoten democratie, verzuiling en agitatie, trachten het volk op te zetten tegen de Prins van Oranje, neuken de Paus in de kont met of zonder vaseline, eucumene, liegen over wat christenen zijn, geheimhouding al 20 jaar over de vuile politieke infiltratie van de moslims, het is landverraderlijke propaganda die jullie produceren. Demonizeren van Drs. Janmaat, demonizeren van Pim Fortuyn, demonizeren van iedereen die niet meedoet met jullie vuile SM kamertjes. Multiculturele samenleving, “links” en “rechts”, geslijm met de Democraten, opinipeilingen, de lijst houdt maar niet op.
  De Prins van Oranje, historische held, kan met jullie doen wat ie wil. Ik ben iets agressiever naar journalisten dan de Prins van Oranje, jullie zullen mij ook niet vinden in jullie vieze vuile propaganda pulp. Oorlog tegen het terrorisme, politiestaat propaganda, volgens mij is er geen enkel hoofdredacteur die geen pedofiel is, assumptionist, redemptotist, vrijmetselaar, pro deo militair, wat jullie geheime opdrachtgevers ook moge zijn, alle kranten die ik zie bevatten propaganda op de voorpagina, beliegen het volk op psycholochische manier. Tony Alamo zal door jullie niet verdedigt worden, FLDS mormonen kennen jullie misschien omdat die gemakkelijk te demonizeren zijn. Tony Alamo! 150 kinderen voor jullie vuile SM kamertjes, ga me niet interviewen want jullie geneuk met de corrupte voedsel kabal, militair industrieel complex, dichtgetimmerde media, voetbal propaganda, domhouderij voor vies corrupt winstbejag!

  Moge de Prins van Oranje mij mijn terechte zwaard nog eens geven!

 • Ton Nuiten | 19/03/10 om 18:28

  Nou nou, wat een betoog! Ik moet echter wél zeggen dat ik het met veel zaken waar Geus het over heeft, eens ben (behalve het taalgebruik) en … behalve wat hij over Prins Benhard zegt. Goede gedocumenteerde boeken over de waarheid over de aanslagen op 11 september 2001 zijn o.a: “George W. Bush en de Mythe van el-Qaeda; De verborgen macht achter de aanslagen van 11 september 2001” (Mayra Publications 2005, ISBN: 90-801623-3-7) en “Het Joegoslavií« Tribunaal: De Vermoorde Onschuld van Slobodan Milosevií§; Wie vermoordde Milosevií§ en … waarom?” (Mayra Publications, 2006, ISBN: 90-801623-5-3) De auteur van beide boeken, Robin de Ruiter, geeft hier een totaal ánder beeld weer van de gebeurtenissen dan wat de gevestigde media ons tot nu toe hebben gegeven. Hij laat bijv. zien dat dat het Joegoslavií«-tribunaal niet meer is dan een farce en dat de schuldigen eerder in o.a. de Amerikaanse regering gezocht moeten worden; Milosevií§ was een hindernis voor de Nieuwe Wereldorde en om hem te kunnen verdrijven, was het noodzakelijk dat er de meest gruwelijke verhalen over hem de ronde zouden gaan doen. Dus denderden dagelijks gruwelbeelden over wat de Servií«rs al niet aan gruwelen gepleegd zouden hebben over het TV-scherm. Wat hem uiteindelijk de titel “Slachter van de Balkan” opleverde. En zo wisten de gezamelijke media te “bewijzen” wat voor beruchte figuur Milosevií§ wel niet was! Wat Bernhard betreft, het is sinds enige tijd duidelijk dat onze “schavuit” nauwere banden onderhouden heeft met nazi-Duitsland dan tot dan toe aangenomen was. En wat nu zo opmerkelijk is: Joodse en niet-Joodse organisaties die heftig protesteren wanneer iemand (Bisschop Richard Williamson) een ándere mening over de holocaust heeft maar … die echter ní­ets (of in ieder geval maar heel weinig) van zich laten horen nu duidelijk is dat voornoemde “schavuit” nauwe betrekkingen heeft gehad met het nazi-regime. Een vreemde gewaarwording!

 • wim3 | 28/03/10 om 14:26

  Geus, zo leren we je kennen als een onkundige van historische feiten. Als u aan de kant van “oranje” staat dan staat u in uw onwetendheid verkeerd. Bij deze zogenaamde oranjes zit geen druppel oranjebloed. Leer uw geschiedenis toch eens kennen voordat u maar wat bralt.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen