Therapeut van de valse herinneringen 

Chris Veraart velt Peter Kieft definitief

Genoegdoening voor familie Kok en advocaat

Gelezen: Volkskrant

Op Chrisveraart.nl chreef een standaardwerk over leugens met Valse Zeden over onterechte aangiften in zedenzaken.

Peter Kieft is psychotherapeut: “Ik was tot 1 januari 2008 erkend lid, supervisor en leertherapeut van de Ver. voor Unitieve Psychotherapie. Tevens werk ik als magnetiseur en ik ben v.a.1982 lid van de NVGN Vereniging voor Geestelijke en Natuurgeneeswijzen. Ook dit lidmaatschap bij de NVGN heb ik per 1 januari 2008 beí«indigd.”

Kieft stelde vast dat Annemarie Kok ernstig was misbruikt door haar familieleden. Annemarie Kok komt in juni 2000 een NCRV-documentaire. Daaruit ontstaat een zaak rond Annemarie Kok. Veraart verdedigt de familie.

Op 28 november 2001 noemt advocaat Veraart mijnheer Kieft hij in radio-interview voor Eén op de Middag van de Avro een magií«r die beter kolen kan gaan verbouwen in plaats van zich bezig te houden met kwetsbare mensen. Een aantal procedures is het gevolg. Veraart wint een zaak voor het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in 2006.

In 2007 wint de familie een rechtszaak tegen Kieft. Die moet in totaal 11.000 euro aan zeven personen betalen, plus rente en juridische kosten. In het
vonnis staan alle argumenten tegen Kieft.

Nu blijkt dat een tweede juridische procedure, van Kieft tegen Veraart vanwege diens uitlatingen, in juli door Veraart is gewonnen. Het Gerechtshof in Amsterdam oordeelt dat Veraart het recht had om Kieft keihard te bekritiseren

“Het is onaannemelijk dat Kieft met enig wetenschappelijk/deskundig gezag uitspraken kon doen over de waarschijnlijkheid dat een herinnering aan seksueel misbruik met de werkelijkheid overeenstemt.”

De geloofspapieren van Kieft kunnen volgens de rechtbank naar de prullenmand.

 • Reacties

 • Eduard | 23/04/10 om 12:07

  Het prachtig dat de Nederlandse rechtstaat functioneert. Het is een zegen dat de heer Kieft op zijn nummer is gezet. Deze man kent gewoon niet de grenzen en beperkingen van methodes om “psychotherapie” te bedrijven. Hij verheft zijn eigen mening op basis van één enkele bron (te weten die van de clií«nt) als absolute waarheid en beschadigt zo mensen, zowel zijn clií«nt alsook vermeende daders. Ook na alle publieke kritiek is die man niet in staat om zijn waarheid te betwijfelen. Hij had gewoon kunnen toegeven dat hij het wellicht mis had…. fouten maken is menselijk! Het is gewoon heel verleidelijk om als therapeut het verhaal van clií«nten als waar te zien, omdat je het lijden van de clií«nt zo van dichtbij ziet. Dat vraagt een professionele houding: constant ervoor zorgen dat je afstand houdt maar wel empathisch blijft. Kennelijk wordt dat niet bijgebracht bij die kwakzalvers van de “Vereniging van Unitieve Psychotherapie”…en als zogenaamde “leertherapeut” zou hij zich juist bewust van moeten zijn.

 • Joris | 27/08/10 om 12:17

  Nee, het enige goede advies om kolen te gaan verbouwen heeft deze griezel niet opgevolgd. Integendeel: de eigenwijzerik gaat gewoon door met zijn halfzachte praktijken, zie http://www.kieftvanhezik.nl/kieft.shtml

 • We | 28/03/11 om 19:51

  Het boek “Valse Zeden”van Chris Veraart is een heel BIJZONDER en WAAR boek.
  Het DOORBREEKT TABOES, het in stand houden van collectieve leugens, waarvan we diep in ons vaak weten dat deze niet kloppen.
  Véél te vaak worden mensen die NIETS gedaan hebben VALS BESCHULDIGD.
  Met name vrouwen manipuleren in 70 % van de gevallen heel slinks ( gebruik makend van de algemene MISVATTING van het zgn. “zwakke geslacht” ) hun omgeving inclusief rechters, advocaten, bestuurders, sociaal netwerk om ONEIGENLIJK te af te dwingen en alles in het werk stellen om te bereiken / het geloof in de omgeving te creëeren dat zij het “slachtoffer” zijn met als middel om bijv. na een scheiding het kind toegewezen te krijgen, alimentatie af te dwingen om zelf niet te hoeven werken, zgn. slachtoffer van verkrachting of geweld zijn als zij slechts hun MACHTSZIN NIET KRIJGEN etc.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen