Waas voor ogen van investeerders 

Roel Pieper

Mooie praatjes vulden geen gaatjes bij investeringsbedrijf Etirc en vliegtuigbouwer Eclips.

Gelezen: (Quotenet, Quote

Quote portretteert Pieper dook naar aanleiding van de recente faillissementen van investeringsbedrijf Etirc en vliegtuigfabrikant Eclips, met ondermeer een presentatie uit 2005 en een presentatie uit 2007 van ‘prof. ir. Roel Pieper’.

Pieper veinsde in de eerste investeringen van bank ING en pensioenfonds PGGM: “ETIRC Finance…Russian Pension Fund Cooperation with ETIRC, ING/ PGGM and the RPF for knowledge, products.”

PGGM nu: “Vanuit PGGM is verkend of het mogelijk was om samen met ING in Oost-Europa wat te gaan doen. Vanuit Etirc is toentertijd contact opgenomen met ING. Maar verder dan een verkenning is het nooit gekomen. Er is wel eens gesproken met Pieper maar meer was er niet.”

Toen Eclipse in maart 2009 bijna bankroet is, beweerde Pieper dat de Russische investeringsbank Vnesheconom zal bijspringen. Dat gebeurt niet. Ook de door Pieper genoemde “aandacht heeft op de allerhoogste niveaus van de Russische regering, inclusief premier Poetin” blijkt geen hout te snijden.

Pieper is ook een belofte voor investering niet nagekomen en heeft daarvoor een claim van 10 miljoen dollar van een beoogde Amerikaanse zakenpartner.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen