PVV scoort tegen: 

Jos de Beus

...verzweeg met tirade tegen PVV dat hij PvdA-leidsman is.

Gelezen: Volkskrant

Martin Bosma, woordvoerder van de PVV, over een column in Buitenhof (ook afgedrukt in de Volskrant) gericht tegen de PVV van politicoloog Jos de Beus (foto):
“De leugens over de PVV vliegen je in de media om de oren… Wat wel schokkend is, is de ondertekening van het artikel in de Volkskrant. De krant gunt deze man een aura van onafhankelijkheid en neutraliteit met onder het stuk: ”˜hoogleraar politieke theorie’…

Wat hij verzwijgt, is de ware reden van zijn hysterische tirade: hij is de ideoloog van de PvdA! Hij schreef zelfs het verkiezingsprogramma van die partij en selecteerde kandidaten…

Het was terecht geweest als openheid van zaken was gegeven. In de Amerikaanse journalistiek noemen ze dat the spirit of full disclosure. Er had bijvoorbeeld kunnen staan: ”˜De Beus schreef een verkiezingsprogramma van de PvdA.’

Nog beter was geweest: ”˜De Beus is al tientallen jaren actief voor de PvdA, een partij die donderdag electoraal werd teruggebracht tot haar niveau van 1946.’”

 • Reacties

 • Willem Minderhout | 19/07/09 om 13:30

  Is het een leugen als je iets niet zegt dat iedereen die de politiek een beetje volgt weet?

  Jos de Beus een ‘PvdA-leidsman’ noemen komt eerder in de buurt van een leugen. Jos is (gelukkig nog steeds) lid en heeft – als kundig politicoloog – wellicht meer invloed dan het doorsnee partijlid. Hij stelt zich echter ook t.o.v. de PvdA uiterst kritisch op zoals dat een betrokken lid betaamd. (Ja, ja: de PvdA heeft leden. Zelfs lastige leden. Daar kan de PVV een voorbeeld aan nemen.)

  Verder ben ik benieuwd welke leugens De Beus nu eigenlijk over de PVV verteld zou hebben in zijn column. Alles wat hij over de PVV zegt klopt aardig, lijkt me.

 • Willem Minderhout | 19/07/09 om 13:33

  zou u ‘betaamd’ door ‘betaamt’ willen vervangen? Haastige spoet is zelden goedt.

 • kritikaster | 20/07/09 om 00:30

  @Willem Minderhout

  Vervang dan ook graag in het vervolg het woord klopt in deze context. Een zwerende vinger klopt, of je klopt op een deur, maar iets wat je zegt of een stelling is correct of juist (of niet natuurlijk), maar klopt nimmer, tenzij de leugen op de hoofdaderen zichtbaar ca 100 maal per minuut door het hart aan het kloppen worden gebracht. Het hart dat niet meer klopt en de patholoog die constateert dat het al jaren niet klopte, zal door collegae toch zeer vreemd worden aangekeken.

 • anja riebell | 16/07/12 om 10:08

  Volgens zijn werk als hoogleraar is de Beus vooral een ideoloog ook in de kwestie van Europa. Wie er niet met hem zamen loyal voor meer macht voor Brussel is, maar zijn bangheid over de verlies van nationale demokrati-sche mensen- en grondrechte van transparentie en vrije beeldvorming uit, wordt van hem helaas gecenseerd.

  Zijn strijd voor dit gaat zo veer dat hij zelf buitenlandse EU-studenten die bij hem over europese communicatie niet volgens zijn ideologie promoveren, helaas hun rechten op gelijke en faire behandeling en vrije meningsui-ting kwijt raken. De diversiteit en objectiviteit van onderzoek dient deze ideoloog helaas dan niet.

  Dat is voor een hoogleraar politieke theorie heel jammer omdat zijn deskundige functie moet kunnen zijn, om een critische, onafhankelijke spiegel te kunnen vormen. Wie er een deskundige zoekt, heeft dus aan zijn uitingen ALLEEN niet genoeg. Maar wie er wel onafhankelijk met de PVV bezig is, is Chris Aalberts, als second opinion mijn aanrader, die schrijft voor geen partij of Europaideologie.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen