Club tegen persleugens 

Melchers, Van Agt en Doeleman

Beetje moeite om recht in het gelid te blijven

Gelezen: Telegraaf

Hans Melchers steunde de oprichting van het Hans Melchers Fonds voor ‘financií«le ondersteuning van mensen of instellingen die het slachtoffer zijn van onrechtmatige perspublicaties alsmede bevordering van de journalistieke kwaliteit van de media’. De naam is veranderd in Juridische Ondersteuning tegen Onrechtmatige Berichten (Jotom).

In een persbericht liet de club weten: “Na ruim twee jaar is het moment gekomen om de naam van de oorspronkelijke financier niet langer aan de stichting te verbinden en een keuze te maken voor een naam die de doelstellingen van de stichting duidelijker weergeeft. Bovendien biedt de nieuwe naam ruimere mogelijkheden om nieuwe bronnen van financiering aan te boren…

Herman Doeleman heeft zich inmiddels wegens drukke werkzaamheden uit het bestuur van de stichting teruggetrokken. Het huidige bestuur bestaat uit Dries van Agt, Hugo Arlman (voorzitter) en Victor Lebesque (penningmeester). Het secretariaat wordt verzorgd door Jolien van Woudenberg. De bedoeling is dat het bestuur op korte termijn met enkele nieuwe bestuursleden wordt uitgebreid.”

Deze club strijdt tegen onjuiste berichten en beelden. De Telegraaf had een aanvulling op het persbericht:

Hans Melchers (71) wil bestuursleden van de stichting onder ede laten horen bij de rechtbank. Bovendien gaat hij de bestuursleden, onder wie Dries Van Agt, persoonlijk aansprakelijk stellen voor de steun met 4.500 euro van de moordenaar van Pim Fortuyn.

Hans Melchers zegt niet te weten dat ex-premier Van Agt zich inzet voor de Palestijnen. Hij zocht de naam op Wikipedia. [Bij Van Agt in Wikipedia staat een hele paragraaf over diens pro-palestijns activisme;

Melchers: “Ik heb te veel vertrouwen gehad in Herman Doeleman. Hij was mijn advocaat, vertrouwenspersoon, ik heb blind op hem vertrouwd, ik dacht: hij is mijn vriend. Ik heb hem rijkelijk beloond (meer dan € 1 miljoen) om voor mij de kastanjes uit het vuur te halen.

Ik had graag door willen procederen tegen NOVA, maar dat wilde hij niet want daar heeft hij een vriendin, Clairy Polak en die wilde hij sparen”.

Doeleman, advocaat van Hí¶cker, gevraagd om commentaar: “Ik laat tegenover derden niet uit over een clií«nt of ex-clií«nt. Mijn handen zijn gebonden, dat hoort nu eenmaal bij het vak.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen