Uit de school geklapt 

Censuur Rotterdamse PvdA

En ook weer teruggedraaid, zo blijkt nu

Gelezen: Marie-Jose Klaver, NRC

Het Rotterdamse raadslid Matthijs van Muijen houdt een weblog op de website van PvdA Rotterdam.

Recent was er een raadsdebat over de omstreden islamoloog Tariq Ramadan. Van Muijen schreef over een debat en stemming op 17 april 2009 een pittig commentaar over een politiek spelletje met onder meer :

“In de dinerpauze werden de plooien gladgestreken. De VVD veranderde de uitleg van de motie zodanig, op verzoek van GroenLinks, die niet graag haar wethouder zag verdwijnen….

Tegelijkertijd was het een roerig debat waarbij de politieke druk helaas nodig was om de coalitie in het zadel te houden. De 180 procents draai van de VVD maakt de politiek ongeloofwaardig, maar gaf wel lucht voor sommigen. Het voorkwam dat ze tegen hun geweten in Ramadan moesten steunen.”

De bijdrage is door de leiding van de PvdA verwijderd door Het bericht werd verwijderd door Marco Heijmen, PvdA-fractiesecretaris en raadslid. Geen censuur, beweerden hij envicevoorzitter Richard Moti. Maar Van Muien zou uit de school gekalpt hebben over besloten fractieoverleg.

De blogpost is in stilte teruggezet, zo blijkt uit een check van Leugens.nl met nu als teksten:

“In de dinerpauze werden de plooien gladgestreken. De VVD veranderde de uitleg van de motie zodanig, op verzoek van Groen Links, die niet graag haar wethouder zag verdwijnen.

…Terugkijkend was het een roerig debat waarbij politieke druk helaas nodig was om de coalitie in het zadel te houden. De 180 procent draai van de VVD maakt de politiek ongeloofwaardig, maar gaf wel lucht voor sommigen en voorkwam dat ze tegen hun geweten in Ramadan moesten steunen.”

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen