Veel duurdere auto nodig 

Ministers met rugpijn

Camiel Eurlings, Guusje ter Horst, Maria van der Hoeven en Gerda Verburg schaffen zich om medische reden een veel duurdere auto aan.

Gelezen: Elsevier

Genoemde bewindspersonen laten rijden in een Audi A8 van zo’n 90.000 euro, terwijl een A6 met een prijskaartjes van zo’n 50.000 euro de norm is. Ze hanteren daarvoor medische verklaringen volgens Elsevier.

De dienstauto mag een Audi A6, Mercedes E 200 of Volvo S 80 zijn. Dat is bepaald op grond van het Voorzieningenbesluit.

Voor handhaving is minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (foto) verantwoordelijk. Zij overtreedt de voorschriften echter zelf.

Eimert van Middelkoop rijdt ook in een A8, maar dat komt omdat de minister van Defensie in een gepantserde auto moet rijden. De vijand heeft hem immers op de korrel.

 • Reacties

 • Jochie | 06/05/09 om 15:17

  Als veiligheid de reden is, kan ik begrijpen, maar die medische reden vind ik onzinnig.

  Wat een boefjes.

  // Jochie

 • keuleniscool | 09/05/09 om 19:46

  politiek is vuil ………..

 • lezer | 17/05/09 om 13:19

  Ga nou niet zeuren over kattepis bedragen. Laten we het over verspilde 10 tallen miljarden hebben. Deze lui werken 12 uur per dag onder grote stress. Gun ze die auto die toch maar geleasd is.

 • kritikaster | 17/05/09 om 21:59

  @lezer
  Immer de kenmerkende reactie. Zie toch in dat het altijd met kattepis begint, wat voor het grote werk als legitimatie wordt gebruikt. Althans, in de hoofden van de plegers. Dus, elke overheidsdienaar dient zich strikt aan de regels te houden. De voorbeeldfunctie is veel belangrijker dan menigeen denkt.

 • Martijn | 11/08/09 om 23:49

  Inderdaad, breken met de regels zorgt voor een hellend moreel vlak, en dit vergemakkelijkt dit soort gedrag voor politici zelf -alsmede helpt het bij de verdediging van misstanden. Politicus zijn is een roeping, en derhalve mogen we tenminste verwachten dat niet iedere politicus Eveline Herfkens-achtige escapades gaat vertonen. Ik vind haar ook uitermate lelijk. Niet dat dat ter zake doet, maar aangezien we het geld voor haar appartement in the Apple nooit meer weerzien hou ik het ook maar op kinderachtige zelfgratificatie.. Btw, als ik enkele jaren flink veel geld binnentrek wil ik ook wel het laatste jaar voor een euro werken -het heet gemiddelde mensen!

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen