Gejokt over nieuw hypotheekplafond 

Hans Hoogervorst

Ministerie zet haar ex-staatssecretaris op zijn nummer.

Johannes Franciscus Hoogervorst, bekend van de tragische invoering van marktwerking in de zorg, overspeelt wederom zijn hand.

Zijn Autoriteit Financií«le Markten (AFM) kondigde aan de hypotheekregels te willen wijzigen. Belangrijkste vernieuweing: “Een hypotheek zou niet hoger mogen zijn dan de aankoopwaarde van de woning…De AFM zal in mei duidelijk maken hoe deze aanscherping vorm zal krijgen binnen de bestaande wettelijke kaders.”

Niet waar, zo liet het ministerie van Financií«n weten:

“Het ministerie van Financií«n zal het voorstel van de AFM bestuderen en hierbij letten op de maatschappelijke en economische gevolgen, in het bijzonder op het voorkomen van ongewenste gevolgen voor de huizenmarkt. Zoals de voorzitter van de AFM ook al meldde liggen in de huidige economische omstandigheden abrupte maatregelen niet voor de hand.”

Hansje, een onsje minder kapsones misschien?

 • Reacties

 • kritikaster | 23/04/09 om 09:50

  Deze ongelooflijk zelfingenomen zak (P&W afgelopen week) mag wat mij betreft wel een kilo kapsones inleveren. Zijn politieke lot verbonden aan de herstructurering van de gezondheidszorg, hetgeen volkomen mislukt is en daardoor vele doden op zijn geweten, maar spoorslags vertrokken naar de AFM om daar weer brokken te maken. De Christen kleffe kliek ten top. Ware er maar een oorlog geweest, had hij voor een tribunaal kunnen verschijnen.

 • Gilles | 05/03/11 om 11:35

  Het probleem met dit soort mensen is dat ze nooit opdraaien voor hun daden als die dramatisch mislukken.(m.b.t. zorgverzekering)
  Het is de tol die we met zijn allen betalen voor de democratie de daders worden nooit ter verantwoording geroepen.
  Want ze verschuilen zich altijd achter de meerderheid.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen