Wat zegt u, ik kan u niet verstaan... 

De biecht van Gerlach Cerfontaine

Ex-directeur Schiphol moet wellicht bloeden voor leugen.

Gelezen: Intermediair
Volkskrant, NRC

Gerlach Cerfontaine biecht zich via Intermediair naar eeuwige roem op Leugens.nl:

“Met de komst van de vijfde baan hadden nog tien- in plaats van vijftienduizend huishoudens overlast. Maar we realiseerden ons onvoldoende dat kleine leefgemeenschappen als Spaarndam, die onder de nieuwe baan liggen, voor het eerst overlast kregen. Maar ook die mensen werd verkocht dat er minder geluidsoverlast kwam…We hadden moeten zeggen: er komt een nieuwe baan die voordelen biedt maar ú, Spaarndam, bent de klos. Dát is helder.”

Zijn eerlijkheid achteraf kan hem opbreken Spaarndam is in de wiek geschoten. Tegen Cerfontaine begint de Dorpsraad een Artikel 12-procedure bij het gerechtshof teneinde Cerfontaine te laten vervolgen.

Tineke Netelenbos

De ex-baas van Schiphol legt uit hoe politici en juristen de werkelijkheid naar hun hand zetten: “Het werd zelfs al de milieubaan genoemd… Nonsens natuurlijk. Er is in dat soort situaties geen tijd meer voor reflectie om de vraag te beantwoorden: jongens, is dit nu allemaal wel waar, wat we al dertig jaar met elkaar aan het beweren zijn? Je bent gefocust op de juridische strijd…”

Cerfontaine neemt met de sliding ook de benen van ex-minister Tineke Netelenbos (PvdA) mee:

“Met de ingebruikname van onze nieuwe, vijfde baan, kwam er een nieuwe geluidshinderwet. Ik heb toen een lange brief aan verantwoordelijk minister Tineke Netelenbos geschreven en voorgesteld om eerst twee jaar te experimenteren, om te zien of die nieuwe wet wel zou werken.

Er zaten namelijk allemaal mogelijkheden tot overschrijding in. Maar Tineke wilde doorzetten want ze had die wet door het parlement gekregen. Binnen een jaar ging het mis, wat de onbetrouwbaarheid van en het wantrouwen tegen de overheid én Schiphol alleen maar vergrootte.”

Welkom ook bij deze, mevrouw Netelenbos, één van de vele dames brekebeen die het departement van Verkeer & Waterstaat mocht bezetten.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen