Limburg weer? 

Echt-Susteren

Wethouders, min of meer gedekt door gemeenteraad en burgemeester, strooien met gemeentecenten onder bekenden.

Gelezen: ANP, De Limburger

“CDA-wethouder Peter Pustjens stuurt een brief aan collega CDA-wethouder Jos Beckers, waarin deze in zijn hoedanigheid als bestuurslid van de plaatselijke zwemvereniging geld uit het door het CDA beheerde potje krijgt toebedeeld. Hoewel leden van de zwemvereniging zelf aangeven dat Beckers voor juni 2008 al bestuurslid was bij de club, claimt de wethouder dat hij dat pas na die tijd was en hij de brief nooit heeft gezien.

“Hoe de naam van de wethouder op de brief terecht kon komen, weet hij ook niet”, zegt een gemeentewoordvoerster. Ook Pustjens zegt zich niets van de brief te herinneren. Het CDA wil niet reageren. Ook niet op de giften die gingen naar verenigingen waaraan CDA-fractievoorzitter Martijn van Helvert en CDA-raadslid Pierre Wolters direct verbonden zijn.”

Dit was het begin van de ‘Sinterklaas-affaire’. Als gevolg daarvan stapten CDA-wethouder Peter Pustjens van Echt-Susteren (Limburg) en zijn collega-wethouder Jo Verheesen van de lokale lijst Samenwerking donderdagavond op.

Pustjens en Verheesen (Samenwerking) besteedden een aanzienlijk deel van dat geld zonder dat de gemeenteraad daarvoor toestemming had gegeven. Pustjens health partners pharmacies bood zijn excuses aan en stapte op. Verheesen bood geen excuses aan.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen