Leugensjournaal 53 

‘Controlerende volksvertegenwoordigers’

‘De besteding van belastinggeld staat onder strenge controle.’ Laat dat nu een leugen zijn.

Eerder gaven we aandacht aan een ogenschijnlijke Don Quichotte in klokkenluidersland, Leo Verhoef. Het levenswerk van de gewezen accountant is al jaren het blootleggen van de werkelijke gang van zaken met de boekhouding van lagere overheden.

Afgelopen week bleek dat overheden voor tientallen euro’s per burger geld verkeerd hebben opgepot. En komt de vraag naar boven hoe het zit met die saldi. En hoe ze daaraan komen. En waarom we dan belasting betalen.

Al die vragen van Verhoef. Dus opnieuw aandacht voor deze mijnheer. Want de kern van zijn verhaal is: de meeste politici zijn volstrekt incompetent als het aankomt op de controle van geldzaken bij provincie, gemeenten en waterschappen.

Ja, als het aankomt op het stemmen voor een speelpleintje in een wijk, dan lukt het nog net om de kosten te bezien. Maar in de echte grote zaken zoals projectontwikkeling en saldibeheer hebben gemeentebesturen ongecontroleerd vrij spel.

Is dit een leugen dan? Ja, want die volksvertegenwoordigers beweren elke vier jaar het tegendeel; dat zij de beste kandidaat zijn om uw belangen te behartigen.

Voor de rest: ons pauzenummer van Niquote gaat door: lezen en glimlachen

 • Reacties

 • Theo Kooijmans | 19/10/08 om 12:57

  De financií«le stukken (jaarrekeningen. begrotingen etc.) van gemeenten, provincies etc. zijn ondoorzichtig en vrijwel onleesbaar. Raadsleden laten zich op het verkeerde been zetten door colleges die gesteund door een leger ambtenaren een bord financií«le spaghetti opdienen waar een normaal mens geen wijs uit wordt. Uit angst voor dom te worden versleten wordt vervolgens allles wat B&W opdist voetstoots aangenomen.
  Raads- en statenleden zouden verplicht op training moeten en zich zowiezo veel kritsicher op moeten stellen. Zoals het volksvertegenwoordigers die de overheid moeten controleren betaamt.

 • Ruud Rood | 19/10/08 om 23:07

  Wat ik in alle discussie over deze zaak gemist heb, is net wat Niquote ook onder de aandacht brengt, dat gemeenschapsgeld uit ons economisch verkeer wordt onttrokken. Dat is infaam en abject.

  Ruud

 • Chilldekabbeljauw | 31/10/08 om 15:13

  jULLIE HEBBUH GEEN LEVUH!

 • Chilldezalm | 31/10/08 om 16:34

  xD sneu hoor… hierboven

 • Chilldeblauwevinvis | 04/11/08 om 15:39

  Ruudrood, ik ben ook van mening dat het infaam is. Die hoge heren in Den Haag zitten maar hun zakken te vullen terwijl wij moeten zwoegen. Bij mij in de gemeente merk ik ook dat weinig raadsleden iets voor elkaar krijgen.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen