Tweede Kamer negeert de feiten 

Steekpartij in Oosterwei II

Politici van SP, PvdA en VVD, kletsten uit de nekharen in de race om te scoren tegen Geert Wilders. De Telegraaf wakkerde de hetze aan, andere media in het kielzog.

Gelezen: Volkskrant en interview Volkskrant.

Journalistiekstudenten in Tilburg stelden al vast media logen over de toestand en incidenten in de wijk Oosterwei in Gouda. Daar besloot busvervoerder Connexxion om niet meer te rijden ‘vanwege agressie van Marokkaanse jongeren’ na een forse bedreiging.

Vandaag in de Volkskrant zegt Jan Stikvoort (foto) van de regiopolitie Hollands-Midden (hier eerder op YouTube) dat Connexxion bij de politie slechts twee aangiften heeft gedaan voordat de bedreiging plaatsvond. Hij zegt dat Connexxion niet met hem over de maatregel heeft overlegd.

“Niemand heeft bij mij om de feiten gevraagd. De Kamerleden gaven een ongenuanceerde voorstelling van zaken”¦

Kennelijk wilde in de Kamer niemand achterblijven. Ze wilden Wilders naar de kroon steken. Ik ben klaar met politici die iets kleins heel groot maken en vervolgens zeggen dat de politie haar werk niet goed doet”¦

Politici hebben de mond vol van integratie van buitenlanders, maar scheuren zelf de samenleving uiteen”¦

In deze regio hebben we vaker last van autochtone plattelandsjongeren die snuiven, spuiten en zuipen. Maar ik zie dat de politiek liever in de hypesfeer duikt op allochtonen.”

En over De Telegraaf en andere media: “De Krant van Wakker Nederland pakt de zaak op en de geest raakte uit de fles”¦.De Telegraaf plaatste foto’s met de boodschap dat de politie niets doet tegen relschoppers. Op de foto’s kijken de dienders heel relaxed naar een gesprek tussen bewoners en wijkagenten

Alle media gingen naar het ‘oorlogsgebied’. Alles wat daar bewoog, werd dagenlang gefotografeerd en en bevraagd.

 • Reacties

 • Michael | 07/10/08 om 03:39

  Afgelopen vrijdag heb ik met stijgende verbazing en grote ergernis gekeken naar de “discussie” tussen Jan Stikvoort, Korpschef van de politie Hollands-Midden en Laetitia Griffith (VVD TK) bij Pauw en Witteman. Hierbij viel mij een aantal zaken op:
  Laetitia Griffith ontzegt Jan Stikvoort het fundamentele recht om commentaar te leveren op de handelwijze van de TK. Ik meen dat in een democratie elke kiezer dat recht heeft.
  Jan Stikvoort zit nu in een kwetsbare positie en wordt op een bijzondere autoritaire wijze toegesproken door Laetitia Griffith, waarbij hij het risico loopt door verkeerd te reageren zijn baan te verliezen.
  Jan Stikvoort reageert gelukkig op adequate en onderkoelde wijze op de aanvallen van Laetitia Griffith.
  Pauw & Witteman en de beide andere aanwezigen, Jeroen Smit en Léon de Winter (die het vuur nog verder aanstookt), reageren op geen enkele wijze op de bespottelijke manier van discussií«ren. Het lijkt een vervolg op de aanvallen op Minister Vogelaar door Heleen van Royen en Jort Kelder enige maanden geleden. Ik vind het in beide gevallen tenminste een brevet van onvermogen van beide interviewers.
  In het redactionele commentaar van de VK van zaterdag, wordt ongeveer hetzelfde betoogd over het optreden van Laetitia Griffith en anderen.

 • Jeroen | 07/10/08 om 19:49

  Nou, alle media die de hetze volgen… Gelukkig zijn er media die de zaak wat genuanceerder volgen. Ze zijn gelukkig niet allemaal van het niveau van De T., ‘de krant van rellend Nederland’. Neem nou de door die krant gebrachte ‘plundering’ van een supermarkt in Gouda. Er was sprake van één (ja, één) winkeldiefstal die met veel herrie (dat wel) gepaard ging. Vervelend, maar plundering… nou, nee. Als al die andere verhalen net zo overdreven zijn (uit geldelijk gewin, neem ik aan), is het niet zo erg in Gouda als die leugenkrant beweert.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen