Ook commercieel aanbod 

De hersenscan als leugendetector

De eerste veroordeling na gebruik van een hersenscan, in India.

Gelezen: International Herald Tribune

In Pune in de staat Maharashtra, is een vrouw veroordeeld tot levenslang wegens moord op grond van ‘bewijs’ met een hersenscan. De scan openbaarde kennis van details van het misdrijf die alleen de dader had kunnen weten.

Een EEG lag aan de basis: het meten van hersenactiviteit bij het toedienen van stimuli, in dit geval informatie over de moord. In India was een methode en nieuwe software ontwikkeld om de reacties van hersenen bij triviale en wel ter zake doende informatie te vergelijken.

Zo rolde er een rapport uit waarbij de hersenen van de vrouw buitengewone activiteit vertoonden als reactie op informatie over de moord. Ze ontkende de moord en er waren ook verder onvoldoende bewijzen.

In de VS is een methode ontwikkeld met een MRI scan, die in exploitatie is genomen door No Lie MRI. dit is opgezet door Joel Huizenga (foto), wellicht van Nederlandse afkomst. Hij was er mee op televisie met een hele uitleg van het systeem, in 2006. Prijs: 30 dollar per minuut.

Dit bedrijf beweert dat ze ‘met 93 procent’ zekerheid kan aantonen of een persoon liegt. Drie professoren vormen er het wetenschappelijk bestuur. Ze bieden de test ook aan rechtbanken aan maar die hebben er tot nu toe geen gebruik van willen maken.

  • Reacties

  • bob pieck | 27/09/08 om 13:06

    overigens in een omdraaing van dag en maand
    zoals in 9/11 komt men uit op kristalnacht 11/9
    In een battle you can’t win de sloper van je eigen story zijn

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen