TNO misbruikt voor andere tendens 

Afvallen of wegwezen

Beetje verdraaien, lekkere kop erboven, en hupsakee”¦

Afvallen of wegwezen. Afvallen of wegwezen. Zo luidde de kop van een artikel dat vrijdag 12 september in De Pers verscheen. Volgens het stuk zou de werkvloer bezwijken aan overgewicht. Dikke werknemers zijn te duur en bedrijven willen dat ze afvallen. Zo niet, wegwezen dan! De bron voor het artikel, een zegsman van TNO, is nogal ontevreden over het stuk.

Het uiteindelijke artikel suggereert dat TNO signaleerde dat bedrijven genoeg hebben van dikke werknemers. Dat blijkt – zo stelt Hildebrandt – niet uit onderzoeken van TNO. De Nederlandse onderzoekers namen waar dat het verbeteren van de conditie en het verminderen van ziekteverzuim en bijbehorende kosten, de belangrijkste redenen zijn om bewegingsactiviteiten te ontplooien. Meer niet.

Lees verder bij het project Factcheck van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg.

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen