Geen 40 maar hooguit 25 miljoen besmettingen 

‘Afrikaanse aidscijfers bedrog’

Vooral bedoeld om hulpgeld binnen te harken.

Gelezen: Christian Fiala in NRC Handelsblad

UNAIDS gaf al in december 2007 toe dat het aantal met hiv-besmette mensen geen 40 miljoen maar 33 miljoen is. Arts James Chin, die vroeger bij UNAIDS de tellingen deed, zei dat het er 25 miljoen zijn.

In ‘The aids pandemic’ zegt hij dat de opgeklopte cijfers zijn gebruikt om de bevolking angst aan te jagen en grotere budgets te claimen. Dat is ook de teneur van een artikel in British Medical Journal van Roger England van mei 2008: “Het is geen ketterij meer om erop te wijzen dat er in verhouding tot andere behoeften veel te veel wordt gespendeerd aan hiv, en dat dit de gezondheidszorg schaadt.” (even opgezocht)

Sloeg wel in hier bij het grote publiek, maar al jarenlang wordt er gewaarschuwd tegen de aids-lobby, niet op de laatste door arts Fiala (foto) zelf. Lees hier Dirty tricks over aids figures, uit 1998. Over de malle methoden om personen als aids-patií«nt registeren.

  • Reacties

  • Vibie | 17/09/08 om 17:23

    Beetje geld uit geven aan mensen met HIV? wat dacht hij wel niet eens

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen