Doe nog eens een onderzoek 

Lobby subsidie gastouderopvang

Een persbericht van de belangengroep voor opvang PKGO werd blind geciteerd. Zijn de cijfers betrouwbaar?

De cijfers uit een persbericht van het Platform Kwaliteit Gastouderopvang ((PKGO) werden deze week door veel redacties meegenomen in de berichtgeving.

De eerste zin luidde: “De helft van de jonge gezinnen die gebruik maken van gastouderopvang, zegt minder te gaan werken als de plannen die het kabinet met de gastouderopvang heeft, worden doorgevoerd.”

Onderzoeksbureau Vyvoj verrichtte het onderzoek dat eigenlijk een ‘peiling’ is (zie ook samenvatting) in opdracht van het PKGO.

De volgende dag stond het onderwerp in veel kranten. Een greep uit de publicaties:

De Telegraaf: ”˜Minder werken door bezuiniging kinderopvang – Veel ouders denken minder te gaan werken als de bezuinigingen op de opvang door gastouders doorgaat.’

AD: ”˜Korten opvang jaagt ouders uit baan’ – De bezuiniging op de gastouderopvang is funest voor de arbeidsdeelname van ouders.’

Trouw: ”˜Ouders werken minder door bezuiniging kinderopvang – De helft van de jonge gezinnen zegt minder te gaan werken als de geplande bezuinigingen op gastouderopvang doorgaan.’

Dagblad de Limburger: ”˜Minder werkende ouders door bezuiniging gastouders

Lees verder bij het project Factcheck van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen