Satire schiet in het verkeerde keelgat 

Kritiek op studentenclubs? In de vuilnisbak!

Werden de jongeheren en -dames niet geacht om open en kritisch nieuwe informatie tot zich te nemen?

Gelezen: Erasmus Magazine

Rotterdamse studentenverenigingen hebben een deel van de oplage van de eerste editie van het Erasmus Magazine van het jaar 2008/2009 in de vuilnisbak gegooid.

Ze waren boos over het artikel “Aap, noot, mies; wat elke eerstejaars weten moet”. Daarin werd aankomende studenten op satirische wijze uitgelegd wat ontgroening, disputen, verenigingen, feuten en mores betekenen.

In een ander artikel werd een studentenhuis genoemd als voorbeeld van een foute plek waar een eerstejaars die goed wil studeren zich beter niet kan vertonen. Evenmin als in de kroeg.

De Rotterdamse Kamer van Verenigingen kon er niet om lachen. Ze bestempelde de beoogde lol van het blad als ‘perfide leugens’ en ‘onwaarheden’. Ze riepen de leden van de zeven aangesloten studentenverenigingen op om Erasmus Magazine uit de distributiebakken te halen en weg te gooien. En zo geschiedde.

Het bestuur van deze vereniging (getooid in groen-geel van ABN Amro; klikken op de bestuursfoto op de site brengt je bij ABN Amro reclame) :


  • Praeses – Dorien Roerink

  • Ab-actis – Rianne Dekker

  • Quaestor – Tom Berkhof

  • Vice-Praeses – Robert Visser

  • Assessoren Eurekaweek – Anouk Zeekaf en Gerlinde van Leeuwen

  • Assesor Externe Contacten – Viradj Oedjaghir


Welkom op Leugens.nl, talenten in de dop. Waar zullen we jullie later nog tegenkomen?

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen