John Wolbers cs. verdachten 

Easy Life Investments

Makkelijk leven investeringen; dat gold in elk geval voor de vier (ex-)bazen, zo meent Fiod-ECD.

Gelezen: Eindhovens Dagblad, Quote, FD, De Pers

De Fiod-ECD heeft gisteren doorzoekingen verricht bij het Helmondse beleggingskantoor Easy Life Investments en in vier woningen van (ex-)directeuren wegens vermeende beleggingsfraude met zo’n 33 miljoen euro.

De vier verdachten zijn directeur-eigenaar John Wolbers (34), de vorige eigenaar Frans Oosterbosch, Henk van de Vondervoort en Frits R. Voor er weer gezeur komt over onnodige privacyschending: Wolbers wordt in elke publicatie bij naam genoemd, Oosterbosch in De Pers en een persbericht van advocaat Bartels. Van de Vondervoort is eenvoudig te achterhalen in zijn openbare functie als medeoprichter van Vereniging Experts in Life Settlements Institute (website).

Het kwartet wordt ervan verdacht een flink deel van de opgehaalde miljoenen persoonlijk te hebben uitgegeven, aan onroerend goed en auto’s. Wolbers vergrootte zijn geluk met het eigendom van enkele Ferrari’s, een Bentley en een Rolls Royce. Hij was gisteren juist op weg met een autotour van het blad Quote.

Het kantoor Den Bosch van Bureau Ontnemingswetgeving van het OM legde beslag op bankrekeningen, negen woningen met een gezamenlijke waarde van tien miljoen euro, kunst, wijnen, sieraden, twee Ferrari’s, een Rolls-Royce, een Range Rover en een BMW. En Fiod/ECD nam de administraties en computers in beslag om de verdenkingen te kunnen onderzoeken.

Easy Life Investments biedt beleggers aan om voor minimaal 50.000 euro Amerikaanse levensverzekeringen te kopen, vaak van mensen met een aandoening. Ze innen dan de premie bij overlijden. Zo’n 500 personen volgden hun hebzucht bij Easy Life.

Genoemde Vereniging Experts in Life Settlements Institute zou ook met een ethische code komen. Over de ethiek staat in het persbericht de volgende passage:

“Het beleggen in de dood is iets dat een mooie kop oplevert, maar het mist de essentie van beleggen in life settlements. Het belang bij iemands overlijden is net zo indirect als dat het voor uw pensioen goed is dat uw collega overlijdt of het belang dat een verzekeraar die u een lijfrentepolis heeft verkocht heeft bij uw overlijden. Dit is echt een afgeleide kwestie.”

De vereniging publiceert zelfs een artikel over de aanhoudingen en invallen.

Tegen Quote zei Wolbers na de invallen: “Je bent onschuldig tot het tegendeel is bewezen maar ik besef dat Easy Life Investments door deze inval in grote moeilijkheden komt.”

 • Reacties

 • Nick | 04/09/08 om 22:04

  “Ze innen dan de premie bij overlijden. Zo’n 500 personen volgden hun hebzucht bij Easy Life”
  En dan zijn de gedupeerd niet ethisch bezig? Dit is natuurlijk ontzettend hypocriet. De mens is altijd bezig met zelfverheerlijking, dit staat in directe verbinding met hebzucht. Waar men in belegd is niet terzake, er zijn geen fouten gemaakt aan de zijde van de gedupeerde. laten we niet vergeten dat fraude een totaal ander begrip is.

 • info | 15/09/08 om 21:45

  http://www.easylife-gedupeerden.nl

 • G.Blok | 11/01/10 om 16:18

  Beste,

  Tja hebzucht wil ik niet zeggen, dat het geld komt van levensverzekeringen maakt ook niet uit. Deze worden overal en met name in Amerika gekocht en verkocht.
  Maar wat ben ik blij dat ik niet in zee ben gegaan met deze club. Nog steeds heb ik de brochures liggen, maar kennelijk had ik toen al te veel vragen en opmerkingen dat ze geen aanbod meer deden. We komen er goed mee weg.

  Gert

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen