Niemand wil een overstroming op zijn geweten hebben 

De dijkenlobby

Miljarden euro’s investering zijn nodig om het dreigende water tegen te houden. Zou het waar zijn?

Gelezen: Advies Deltacommissie, BNR

Verslaggevers worden op kosten van de lobby in een helicopter gehezen, want dan kunnen ze ‘met eigen ogen zien’ waar het mis dreigt te gaan met de waterkeringen in Nederland. En die persoonlijke observatie op afstand moeten we voor waarheid aannemen.

Het is onderdeel van de lobby bij de aanbieding van het adviesrapport door de Deltacommissie. De dijkenlobby heeft ook een propagandafilm gefabriceerd, uiteraard met de angstwekkende herinnering aan de Watersnoodramp van 1953.

De zeespiegelstijging, verwachte extreme regelval afgewisseld met extreme droogte als gevolg van de klimaatverandering vergt jaarlijks 1,2 tot 1,6 miljard euro voor verdere investeringen. Het ‘blijkt’ uit onderzoek dat de zeespiegel 40 centimeter zal stijgen tot 2050 en daarna met nog 60 tot 135 centimeter

Wat in elk geval blijkt is dat de dijkenlobby, waaronder bouw- en adviesbedrijven onder leiding van ‘professor dokter’ Cees Veerman (CDA) dit onderzoek van harte ondersteunt.

Neem de kustplaats Noordwijk waar de dijk langer werd gemaakt dan noodzakelijk was: bedrog van de gemeenteraad en de politiek door het dagelijks bestuur. En het uiteindelijk resultaat: hotel Huis ter Duin dat een enorme parkeergarage mag aanleggen en vele andere bouwprojecten achter de verlengde dijk die groen licht krijgen.

  • Reacties

  • gamma | 11/09/08 om 00:23

    Wij gaan kolencentrales bouwen !

  • gamma | 11/09/08 om 00:25

    Bizar

  • gamma | 11/09/08 om 00:25

    reactie

Reageer op dit artikel:

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd en niet aan derden verstrekt.

Omgangsvormen